"Marselo Barovero"
"Marselo Barovero"

Barovero ukočio Tigrove: River ima zicer za titulu šampiona Južne Amerike! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.07.15. | 09:26

Sjajni golman zaustavio sve udarce Meksikanaca u prvom meču finala Kopa Libertadores

Marselo Barovero

River Plejt je uspeo do odoli u prvom meču finala Kopa Libertadorers i da se iz Meksika vrati kući sa aktivnim rezutlatom pred revanš – 0:0. Heroj remija na prepunom stadionu u San Nikolasu bio je Marselo Barovero, fantastični golman argentinskog tima koji je imao svoje veče.

Izabrane vesti

Istina, imao je i mnogo sreće u 17. minutu kada je lopta pogodila prečku nakon nespretne reakcije Lionela Vanhionija, ali nakon toga svaka intervencija mu je bila sigurna. Tigres je bio bolji u uvodnim trenucima meča, ali nije to uspeo da kapitalizuje. U 20. minutu Rafael Sobis je glavom dobro pucao, ali je Barovero opet maestralno intervenisao.

Peh za domaćine desio se četiri minuta pre odlaska na odmor kada je standardni defanzivac Hugo Ajala povredio zglob i izašao sa terena, a koji minut kasnije i defanzivac Rivera Gabrijel Merkado je dobio žuti karton zbog žestokog faula nad Žinjakom, što će ga koštati ne igranja u revanšu za sedam dana.

U drugom poluvremenu trener gostiju Marselo Galjardo uveo je u igru Gonzala Martineza i Nikolasa Bertola, što je Riveru donelo više snage na sredini terena i mogućnost da kontrolišu igru. Opet, više je pretio Tigres, ali je Barovero bio na visini zadatka.

Zanimljivo je bilo u finišu meča. Prvo je šef stručnog štaba gostiju isključen dvadesetak minuta pre kraja, jer je urlao na četvrtog sudiju, a onda je Barovero ukrotio udarac Žuninja iz slobodnjaka. Najbolju šansu za Tigrove imao je Jirgen Dam u 84. minutu, ali je previše oklevao i gosti su izbacili loptu iz svog peterca. Još nekoliko pokušaja domaćina nije urodilo plodom i ko zna, možda će ih neefikasnost na kraju koštati titule šampiona Južne Amerike. 

Revanš meč finala Kopa Libertadores na programu je 5. avgusta na sigurno prepunom “Monumentalu”, a River će imati fini zicer, istina bez trenera Galjarda i beka Merkada, da se domogne prve titule kontinentalnog šampiona posle 19 godina. 

(FOTO: Action Images)  


tagovi

TigresRiver PlejtMarselo GaljardoMarselo BaroveroKopa Libertadoresfinale

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara