Vut Veghorst (Foto: burnleyfootballclub.com
Vut Veghorst (Foto: burnleyfootballclub.com

Barnlijev spasilac je holandski dvometraš, kopija Krisa Vuda

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 12:44

Klaretsi se neće na tome zaustaviti, navodno već kreću po Divoka Origija

Ostao je Barnli bez Krisa Vuda sredinom januara i poslednjeg dana prelaznog roka doveo njegovu – kopiju. Novo pojačanje Klaretsa, prvo ove zime, je doskorašnji napadač Volfzburga Vut Veghorst. Engleski klub će za njegov transfer izdvojiti nešto manje od 15.000.000 evra fiksno, što je duplo manje od onoga što su od Njukasla dobili za Vuda, a navodno će platiti i dodatna 2.000.000 u slučaju da izbore opstanak.

Veghorst bi, veruju na Turf Muru, trebalo da bude taj koji će ih odvesti iznad crte. Holanđanin neodoljivo, doduše stilom igre, a ne izgledom podseća na čoveka koji to uspešno radio do sada i čiju je "devetku" preuzeo po dolasku u klub. Visok je gotovo dva metra (1,97), godinu dana mlađi od Vuda, vešt u vazdušnim duelima, pride i jedan od najupešnijih napadača u vršenju presinga u Bundesligi, ističe Atletik u svojoj analizi.

Izabrane vesti

Ipak, ono što je Barnliju kao drugom najneefikasnijem timu u Premijer ligi najbitnije i preko potrebno, postiže golove. Bio je najbolji strelac Volfzburga u prethodne tri sezone, u aktuelnoj taj epitet deli sa Lukasom Nmečom, a od dolaska iz AZ Alkmara zbirno je postigao 70 golova na 144 utakmice u svim takmičenjima za Vukove.

Stoga nije ni čudo što je Barnli izabrao baš njega ispred Kristijana Bentekea, Endija Kerola, Kifera Mura i Lindona Dajksa koji su takođe bili na skeneru sportskog sektora. Ne planira Barnli na ovome da se zaustavi, potrebno mu je još jedno pojačanje u napadu, za Mislava Oršića je izvisio iako je sve praktično već bilo dogovoreno, pa će u samom finišu prelaznog roka pokušati da dovede Divoka Origija kojem su se izlazna vrata otvorila posle dolaska Luisa Dijaza na Enfild, uz napomenu da je ovo informacija ostrvskih tabloida.



tagovi

Vout VeghorstBarnliZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara