Foto: Reuters
Foto: Reuters

Barerino majstorstvo i rutina Zelenih iz Medeljina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.02.21. | 04:47

Atletiko Nasional bez muke srušio Ćiko

Poraz koji je Atletiko Nasional doživeo u drugom kolu Aperture od Ekidada nije praksa koja će se često ponovaljati. To je najtrofejniji kolumbijski klub potvrdio petardom protiv Pereire, tu konstataciju je pobedbljao i večerašnjom rutinskom pobedu protiv ekipe Ćika - 2:0.

Velikan iz Medeljina čeka titulu pod rednim brojem 17 od 2017. godine i na putu ka njenom osvajanju ne bi smeo da ispušta bodove protiv klubova iz sredine, odnosno rivala projektovanih za začelje tabele. Već ih je izgubio pet u uvodnih isto toliko rundi, ali Zeleni su večeras pokazali kako se igra protiv izrazitih autsajdera.

Izabrane vesti

Tokom prvih 45. minuta samo su puka sreća i vrhunsko raspoloženje golmana Mine omogućili gostima da sačuvaju mrežu na stadionu Atanasio Hirardot. Nakon pauze izabranici Alešandrea Gimaraeša nastavili su da ređaju šanse, nisu paničili što vreme odmiče, a gol ne dolazi, a za strpljenje su nagrađeni u 69. minutu. Drugi put od starta sezone mrežu je zatresao Harlan Barera. Krilni napadač Zelenih je lažnjakom, pa varkom tela izmučio odbranu gostiju, pre nego što je loptu poslao u dalje rašlje.

Odrbana domaćina bila je zategnuta koliko da rivalu dozvoli samo jedan udarac u okvir gola na nivou čitavog susreta, pa neka veća opasnost da će Atletiko Nasional prokockati gol prednosti u završnici nije postojala. Ipak, u prvom minutu nadoknade, sevnula je kontra koju je dugim trkom i hladnokrvnom egzekucijom okončao Andres Andrade.

Očekivano, peta pobeda Atletiko Nasionala u poslednjih sedam međusobnih duela i sada klub iz grada Pabla Eskobara diše za vratom lideru Junioru.



tagovi

Atletiko NasionalKolumbijaKolumbija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara