Šakota: Čudna odluka za faul u napadu u završnici, dve velike greške su nas koštale

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.02.20. | 00:26

"Imali smo sreće juče sa onom trojkom, a danas su oni imali sreće", istakao je strateg Zvezde

(od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Neverovatna, luda i do samog kraja uzbudljiva utakmica viđena je u večeras u "Čairu". Potpuni haos smo imali prilike da vidimo, Zvezda je ispustila čak šest poena prednosti za 17 sekundi, Partizan se vratio u meč pomoću neverovatnog Markusa Pejdža, a potom kroz dodatnih pet minuta došao do nove titule u Kupu Radivoja Koraća.

Izabrane vesti

Strateg Crvene zvezde, Dragan Šakota, pre svega je istakao da je meč večeras obilovao uzbuđenjima, a istakao je da sreća večeras nije bila miljenik njegovog sastava.
"Mislim da je utakmica bila uzbudljiva za gledanje, kvalitetna, sa dosta promena rezultata. Čestitam Partizanu, moglo je biti drugačije. Imali smo sreće juče sa onom trojkom, danas su oni imali sreće, ali je utisak da smo sami izgubili. Nismo sačuvali prednost koja je bila prevelika na samom kraju. Čudna odluka za faul u napadu u samoj završnici, ali sve to treba mirno pogledati, pa onda pričati. Svi statistički podaci su bili podjednaki, mi smo bili jedino bolji u skoku, ali smo napravili 22 greške", rekao je Šakota.

Trener Zvezde kaže da je razgovarao sa Panterom o onom prekršaju pred sam kraj utakmice i konstatuje da su dve velike greške koštale njegov tim pobede večeras.
"Ja mislim da je igrač stao ispred njega i čak nogama nepropisno reagovao. Očigledno je sudija video tako kako je video. To je situacija, momenat, gde je igrač išao na to da se pravi faul, koji nije napravljen. To su jako velike greške. Dve greške su nas na kraju i koštale pobede".

Poraz od Partizana u finalu Kupa, ipak, mogao bi da trgne crveno-bele pred završnicu sezone.
"Mi pričamo da pobede donose samopouzdanje, ali velike ekipe reaguju tako što analiziraju sve. Mi smo tek prošli pola utakmica, još ovoliko nas čeka u nastavku. Hteli smo da osvojimo trofej, ali važne utakmice dolaze. Partizan je odlična ekipa, bio je favorit pred ulazak u ovo takmičenje. Sa druge strane, ovo je naša osma utakmica u 16 dana".

Govorio je trener Zvezde i o predstojećem prozoru reprezentacija. Kaže da je izbor Igora Kokoškova pun pogodak i da će sve biti kako treba sa poznatim strategom.
"Dao sam komentar da je to pravi izbor. On je osvojio evropsku titulu i očekuje se da napravi rezultat, prozori su nezgodni, a teško je naći ekipu koja će pre svega proći ove dve utakmice. Sigurno će biti lakše nakon toga".

Nastavlja se gust raspored za ekipu Zvezde. Već u petak se nastavlja put u Evroligi.
"Mi smo se već nekako i navikli na to. Problem je samo kada smo imali nekoliko povreda na jednoj poziciji, zbog čega ne možemo da rasteretimo neke igrače. Zato smo doveli novog igrača, jer je bilo veliko opterećenje na bekovima. Neke ekipe su opterećenije povredama, ne može se napraviti trening, a svaki razgovor na tu temu bi izgledao kao neko opravdanje. Takva je situacija. Ko hoće da igra Evroligu, to ga čeka", zaključuje Šakota.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara