©Star Sport
©Star Sport

Banovo brdo druga kuća: Docić do 2027. godine u Čukaričkom

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.08.23. | 16:15

Govoreći o lojalnosti, u superligaškim okvirima prva asocijacija mnogima je upravo aktuelni kapiten Čukaričkog

Ako je neko primer vernosti u Mozzart Bet Superligi, onda je to kapiten Čukaričkog Marko Docić. Iskusni vezista danas je produžio ugovor sa Čukaričkim do leta 2027. godine.

Ako ostane do kraja ugovora, Docić će ući u drugu deceniju boravka na Banovom brdu, s obzirom da je u redove Brđana stigao 2016. godine iz Javora.

Izabrane vesti

Docić je do sada odigrao 204 utakmice i postao rekorder po svim parametrima. Odigrao je najviše mečeva, postigao najviše golova (47), a najbolji je i asistent kluba (46).

"Drago mi je i zbog tih podataka, posebno zbog činjenice da je i sada, a i pre nego što sam došao u Čukarički, na Banovom brdu bilo izvrsnih igrača. Ne jurim rekorde, oni su došli sami po sebi, s obzirom na to da sam ovde već osmu sezonu uzastopno. Najbitnije je da klub konstantno napreduje, da zajedno rastemo i da još uvek ima prostora da budemo bolji. Oon što me, pored tih sportskih ambicija drži na Banovom brdu jeste porodična atmosfera. Zahvalio bih se predsedniku Obradoviću, direktorima Matijaševiću i Grkiniću, na ukazanom poverenju. Na meni kao kapitenu i čitavoj ekipi je da se trudimo da budemo još bolji. Sada razmišljamo samo o prvom narednom rivalu, znam koliko je teško protiv Javora, kluba u kojem sam igrao upravo pre dolaska na Banovo brdo. Kad za to dođe vreme, razmišljaćemo i o evropskim duelima", poručio je Docić.

Govoreći o lojalnosti, u superligaškim okvirima prva asocijacija mnogima je upravo aktuelni kapiten Čukaričkog Marko Docić. Lucidni fudbalski arhitekta započeo je osmu uzastopnu sezonu u kljubu. Docić je drugi igrač sa najdužim stažom među aktuelnim članovima elite, a jedini koji je duže u istom klubu je Nemanja Jorgić, golman TSC-a, koji je u klubu iz Bačke Topole od februara 2015. godine.

"Nekoliko puta sam već ponovio, sa ponosom ću to kazati i sada, Čukarički je moja kuća. Mnoge fudbalske ciljeve sam ostvario upravo na Banovom brdu, igram u klubu koji se u prethodim sezonama pozicionirao iza Crvene zvezde i Partizana, nastupao sam u Evropi, uslediće i debitantsko učešće u grupnoj fazi nekog od međunarodnih takmičenja. Srećan sam u Čukaričkom, imam još ambicija i potrudiću se da ih ostvarim u narednim godinama", dodao je Marko Docić.


tagovi

Marko Docić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara