©Screen shot
©Screen shot

Banjaluka slavi evropsku pobedu! Borac u 96. minutu slomio albanskog šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.07.24. | 23:15

Ekipa Mladena Žižovića u samoj završnici stigla do zasluženog trijumfa protiv Egnatije - 1:0

Banjaluka slavi evropsku pobedu i minimalnu prednost Borca u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona nad šampionom Albanije, Egnatijom. Ekipa Mladena Žižovića se ozbiljno pomučila da bi stigla do trijumfa, ali ga je posle svega viđenog potpuno zaslužila slavlje. Publiku na popunjenim tribinama Gradskog stadiona razgalio je rezervista Damir Hrelja, koji je pogodio glavom nakon odličnog centaršuta najboljeg igrača utakmice Sebastijana Erere u šestom minutu nadoknade meča - 1:0 (0:0).

Utakmica u Banjaluci produžena je 14 minuta zbog desetominutnog prekida i izlaska gostujućih igrača sa terena zbog skandiranja "Kosovo - Srbija" u 68. minutu. Egnatija je deset minuta ranije ostala sa igračem manje zbog isključenja neopreznog Arbina Zejnulaija, pa joj je nestalo snage u završnici. Domaći su dotatno dodali gas i uspeli da dođu do željenog pogotka, pa će za sedam dana u Elbasanu braniti stečenu prednost. U 12. minutu nadoknade gosti su ostali bez još jednog igrača, pošto je drugu javnu opomenu zaradio prilično oštri Ediso Ndreka.

Izabrane vesti

-------------------------

Odlučujući gol pogledajte OVDE.

-------------------------

Ererini prodori u završnici meča bili su presudni za Banjalučane. Borac se mučio sa dobrom organizacijom protivnika u defanzivi, ali je Kolumbijac bio taj koji je uporno remetio i na kraju poremetio koncepciju igre Edliru Tetovi. Žižović je pogodio sa izmenama u nastavku meča. Hrelju je uveo još na poluvremenu umesto neubedljivog Zorana Kvržića, a energiju njegovoj ekipi doneli su i Stefan Savić i Aleks Pihler. Poslednji adut Borca bio je mladi Stefan Marčetić, koji je uticao na to da se još više pritisne protivnička poslednja linija.

Egnatija je u prvom poluvremenu uspela potpuno da uspori ritam utakmice, a zahvaljujući golmanu Alenu Šeriju, koji odlično igra nogom, imala je i veći posed lopte. Čuvar mreže albanskog šampiona gotovo perfektno deli i kratke i duge lopte, pa je prilično dugo stvarao ozbiljne probleme domaćima. Ipak, i pored toga Borac je do prednosti mogao da dođe još u 10. minutu utakmice, ali je vremešni Stojan Vranješ glavom sa bukvalno pola metra udaljenosti prebacio prečku. Prethodno je sa leve strane centrirao Petar Karaklajić, ali iskusni vezista nije uspeo najbolje da zahvati loptu, pa se mreža Engatije nije tresla.

Borac je sve vreme napadao, ali su domaći tek u nastavku uspeli da podignu ritam i iskoriste sporost poslednje linije protivnika. Isključenje Zejnulaija, koji je s leđa otvorenim đonom startovao na debitanta u dresu Borca Aleksa Pihlera, otvorilo je dodatni prostor Banjalučanima, što je najbolje iskoristio Erera i u šestom minutu nadoknade perefktno u protivničkom kaznenom prostoru pronašao dobro postavljenog Hrelju.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA – 1. KOLO

Utorak

Panevežis - HJK 3:0 (1:0)

/Velijulis 17, Gorobsov 65 penal, Mbo 67/

Hamrun - Linkoln Red Imps 0:1 (0:1)

/Brito 37/

TNS - Dečić 3:0 (3:0)

/Jang 4, 28, Dejvis 39/

Santa Koloma - Balkani 1:2 (1:1)

/El Gazui 22 - Emerlahu 42, Karika 90/

Vikingur - Šamrok Rovers 0:0

Virtus - FCSB 1:7 (0:5)

/Olaru 6, 11, 37, Popa 22, 27, Mikulesku 70, 73/

Sreda

Ordabasi - Petroklub 0:0

Flora - Celje 0:5 (0:3)

/Matko 7, Vuklišević 10, Zabukvnik 45+1, Arons 71, Svetlin 90/

RFS - Larn 3:0 (1:0)

/Kigurs 30, Balodis 49, Panić 60/

Slovan Bratislava - Struga 4:2 (2:0)

/Vajs 16, Mak 36, Kucka 85, 90+1 - Ibraimi 55pen, 74/

KI Klaksvik - Diferdanž 2:0 (2:0)

/Frederiksberg 12, 45+4/

Ludogorec - Dinamo Batumi 3:1 (2:0)

/Tekpetej 13, Rik 24, Vitri 72 - Mamučašvili 72/

Dinamo Minsk - Pjunik 0:0

Borac Banjaluka - Egnatija 1:0 (0:0)

/Hrelja 90+6/


tagovi

Borac Banjaluka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara