Šahtjor (©Reuters)
Šahtjor (©Reuters)

Banjaluka i Donjeck slavili Realovu titulu

Vreme čitanja: 1min | ned. 02.06.24. | 12:24

Madriđani pogurali Borac i Šahtjor

Nigde nije bilo tako veselo sinoć posle finala Lige šampiona kao u Madridu, ali Realovu titulu slavili su i u Banjaluki i u Donjecku.

Real je osvojio 15. put najvredniji evropski trofej i ovim trijumfom je izazvao pomeranja u kvalifikacijama za Ligu šampiona predstojećeg leta.

Izabrane vesti

Najpre, Real je pogurao Šahtjor. Klub iz Donjecka neće igrati u kvalifikacijama, nego je dobio direktnu ulaznicu za ligašku fazu. „Rudari“ su klub sa najvećim koeficijentom od onih koji nisu imali direktno mesto, pa su po novom sistemu koji lansira UEFA od naredne sezone, dobili „vajld kard“.

S druge strane, banjalučki Borac kao šampion BiH dobio je vrednu prekomandu: iz nepovlašćenog u povlašćeni status na žrebu za prvo kolo kvalifakcija. Borac je prvi iznad crte i mogući protivnici će mu biti Dinamo Batumi (Gruzija), Celje (Slovenija), Hamrun (Malta), Larn (S. Irska), Dinamo Minsk (Belorusija), Panevežis (Litvanija), Ordabaši (Kazahstan), Vikingur (Island), Struga (Makedonija), Diferdanž (Luksemburg), Dečić (Crna Gora), Egnjatija (Albanija), Santa Koloma (Andora) i Virtus (San Marino).


tagovi

Šahtjor DonjeckLiga šampionaBorac Banjaluka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara