©FK Borac Banjaluka
©FK Borac Banjaluka

Banjalučka tvrđava previsoka i za Željezničar, Borac vezao pet pobeda!

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.10.24. | 21:54

Zoran Kvršić igrač odluke, nakon odličnog dubinskog pasa Sebastijana Erere - 1:0

Borac iz Banjaluke nastavio je sa serijom kvalitetnih partija, vezavši i petu pobedu u šampionatu Bosne i Hercegovine. Ekipa Mladena Žižovića je u derbiju 10. kola savladala Željezničar iz Sarajeva i tako se izjednačila sa vodećim Zrinjskim na čelu tabele, ali uz utakmicu više - 1:0 (1:0).

Domaćin je do pobede stigao u 36. minutu, nakon najbolje akcije na meču. Vrlo važan deo posla na levom krilu odradio je Sebastijan Erera, koji je prebacio loptu na desnu nogu, poslao upotrebljiv centaršut na suprtonus tativu, a tamo je iza leđa kompletne odbrane uleteo Zoran Kvržić i na efektan način matirao nemoćnog Vedada Muftića.

Izabrane vesti

Banjalučani su tada nagrađeni za vrlo ambiciozan i energičan utlazak u utakmicu. Pre odlučujućeg gola opasno su pretili Stojan Vranješ i Sandi Ogrinec, a onda je sve rešeno desetak minuta pre isteka prvog dela igre.

Žižovićev tim je na vreme poveo, a onda u drugom poluvremenu prepustio inicijativu gostima, koji nisu uspeli da stvore preveliki broj prilika pred golom Filipa Manojlovića. Jednu od najboljih šansi propustio Matej Cvetanoski u 52. minutu, ali je odbranio nekadašnji golman Crvene zvezde. Ipak, nakon toga je bio dosuđen i ofsajd.

Banjalučani sada imaju sedam pobeda i po jedan remi i poraz. Taj jedni poraz doživeli su na svom terenu od Sarajeva, koje je uz Zrinjski jedino neporaženo u dosadašnjem toku šampionata. Ekipa Mladena Žižovića u narednom kolu gostuje Veležu u Mostaru, koji je vezao tri prvensvena poraza.



tagovi

Borac BanjalukaŽeljezničar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara