Arsenal se pokajao i hoće Malena nazad: PSV traži 100 puta više novca od kupovne cene

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.03.20. | 10:44

Tim iz Ajndhovena zahteva veliku odštetu

Odavno je poznato da premijerligaški klubovi često nemaju dovoljno sluha i strpljenja za talentovanu decu, nekada ih proglase i viškom bez dovoljno dara za fudbal, zbog čega ih prodaju za minorne sume novca. Posle nekoliko godina obično bi usledilo pokajanje i otkup nazad za drastično više para.

Poslednjih godina najbolji primeri su Mančester junajted sa Polom Pogbom – otišao besplatno u Juventus, pa vraćen za 105.000.000 evra – i Čelsi sa Nemanjom Matićem – prodat Benfiki za 5.000.000, pa otkupljen za 25.000.000 evra –, a sada bi nešto slično mogao da napravi i Arsenal sa Donijelom Malenom.

Izabrane vesti

Holandski Telegraf, koji obično ne greši kada su vesti sa transfer pijace u pitanju, tvrdi da se Arsenal intenzivno raspituje za Malena. Mikel Arteta ga vidi kao dugoročnu zamenu za Pjer Emerika Obamejana, koji je zagazio u četvrtu deceniju života.

Malen je inače Ajaksovo dete koje je Arsenal doveo kao 16-godišnjaka leta 2015. za nepoznatu sumu novca, a posle dve sezone razvoja u akademiji prodat je PSV za svega 550.000 evra. Jula 2018. prekomandovan je u prvi tim i od tada kreće njegov vrtoglavi uspon forme i dominacija holandskim fudbalom. Malen je sada ponajbolji igrač PSV i samo ove sezone ima 17 golova i devet asistencija na 25 utakmica u svim takmičenjima. Od sredine decembra prošle godine oporavlja se od operacije kolena i dosad je propustio jedanaest utakmica za Filipsovce, uz još pet tokom oktobra i novembra zbog problema sa skočnim zglobom.

Nepune tri godine pošto je stigao u Ajndhoven, PSV sada za njega traži čak 55.000.000 evra. Zanimljivo, Malen je tokom prošlogodišnjeg intervjua baš Telegrafu rekao da je Arsenal napustio kako bi dobio minute, ne zbog navodnih problema sa kilažom kao što se prvobitno sumnjalo.
“Razlog zbog kojeg se pričalo da sam napustio Arsenal nije tačan. Imao sam još godinu dana ugovora s Arsenalom, čak sam hteo i da ga produžim. Ne igram fudbal zbog novca, nikada nisam, niti ću. Da nije tako, ne bih napuštao Englesku. Postoje priče o mom fizičkom zdravlju koje nisu tačne. Nikada nisam bio debeo, to su čiste nebuloze“, poručio je tada Malen.

Podsetimo, Arsenal je u opasnosti da ostane bez Obamejana koga sve više želi Barselona. Golgeter iz Gabona je nedavno izjavio da je srećan u Londonu i ne zna ništa o spekulacijama vezanim za Barselonu. S Arsenalom ima važeći ugovor do juna 2021. godine.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara