Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Bamba najveća pretnja po "njegove" Sove, Kristijansund zauzima pravi kurs

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.07.21. | 14:32

Najprijatnije iznenađenje Elitserije dočekuje Bran (19.00) u sklopu 11. kola šampionata Norveške

Otkad je Kristijansund 2017. godine ušao u Elitseriju, nikada se ovako dobro nije kotirao. Nije realno da u Kristijansundu razmišljaju o naslovu prvaka kada su tu Bode Glimt i Molde, ali bi Sove mogle da pomute slavu Rozenborgu i ostave ga u prašini.

Izlazak u evropske kvalifikacije ušao je u vidno polje Sova iako start sezone nije obećavao. Ali, nisu mnogo ni očekivali u klubu, jer je Kristijansund igrao protiv glavnih favorita za šampionsko zvanje – Moldea i Bode Glimta. Dva poraza identičnim rezultatom (2:0) nisu poremetila Kristijansund. Naprotiv.

Izabrane vesti

19.00: (2.00) Kristijansund (3.45) Bran (3.80)

Od tog trenutka krenula je izvanredna serija Sova. Vezali su izabranici Kristijana Magnusa Mikelsena pet pobeda i vinuli se ka vrhu tabele. Ipak, došlo je do očekivanog pada. Na prethodna tri meča Kristijansund nije trijumfovao, osvojio je samo dva boda i Bran (19.00) mu dolazi kao poručen.

Zatajio je napad Sova protiv Tromsea. Mršava nula, ali ono što je razjarilo Mikelsena je to što njegovi momci nisu uputili šut u okvir gola. Flamur Kastrati bio je nevidljiv na tom meču, pa bi mogao da plati ceh prelaskom na klupu. Belgijanac Brinjolfur Vilumson mogao bi da uskoči u startnih 11 umesto Kastratija.

Iako su Sove četvrtoplasirane, napad im je rak-rana. Sa osam postignutih golova najgori su napad Elitserije. Tačnije, dele prvo, neslavno mesto sa Sarpsborgom. Zato je odbrana besprekorna. Zategao je Mikelsen ekipu i izgradio bedem ispred gola. Za to je u dobroj meri zaslužan i nekadašnji golman Arsenala – Šon Mekdermot.

Za Bran zbog povrede butine neće moći da nastupi Lars Žerson, a najveća opasnost po Sove biće njihov bivši igrač Dauda Bamba. Napadač iz Obale Slonovače je više od četiri sezone branio boje Kristijansunda, upisao je 103 meča i postigao 43 gola. Nastavio je da trese mreže i kao igrač Brana, čiju je opremu zadužio 2018. godine, a u tekućoj sezoni je postigao tri gola.

NORVEŠKA 1 - 11. KOLO

Ponedeljak

19.00: (2.00) Kristijansund (3.45) Bran (3.80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NorveškaNorveška 1ElitserijaBranKristijansund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara