©Reuters
©Reuters

Balkanci čuvaju Veneciju od potonuća: Jajalo, Šverko, Črnigoj, Novaković, a sad i Filip Stanković

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.24. | 13:00

Srpski golman bi do kraja dana trebalo da potpiše za povratnika u Seriju A i tako poveća listu momaka sa ovih prostora

U 15. veku Venecija je dostigla svoj vrhunac. Sa više od 200.000 stanovnika bila je centar svetske trgovine i najveći lučki grad na svetu. Nikle su nove palate, bogato opremljene delima umetnicika kao što su Ticijan Večeli i Tintoreto, ali je propadanje Mletačke Republike krenulo po turskom osvajanju Carigrada. U sportskom pogledu Venecija je ponovo na mapi najvišeg ranga italijanskog fudbala, a kako ne bi ekspresno potonula nazad u Seriju B pod najezdom jake konkurencije moraće da se pojača, jer je prema Transfermarktu najjeftinija ekipa u ligi.

Već nekoliko sedmica Lagunari prate golmana Intera Filipa Stankovića, a u redovima novog italijanskog prvoligaša se nadaju da bi do kraja dana mogli da završe posao, piše Đanluka di Marcio. Stanković je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Sampdoriji gde je branio na 38 utakmica u svim takmičenjima, a primio je 51 gol, uz osam mečeva u kojim je sačuvao mrežu. Čitav posao je između ostalog plod dobre saradnje između dva kluba, a Venecija je ovog leta već dovela jednog člana Nerazura 22-godišnjeg Gaetana Oristanija. Pored Venecije, Stankovića takođe želi i Nant, tvrdi Mateo Moreto, ali će po svemu sudeći Srbin ostati na Čizmi.

Izabrane vesti

Filip Stanković će se u Veneciji pridružiti 36-godišnjem reprezentativcu Bosne i Hercegovine Matu Jajalu, slovenačkom vezisti Domenu Črnigoju, hrvatskom štoperu Marinu Šverku i povremenom reprezentativcu SAD-a (defakto Srbinu) Andriji Novakoviću. Prava mala balkanska kolonija u bivšoj Mletačkoj Republici biće na raspolaganju Euzebiju di Frančesku sledeće sezone. U međuvremenu, Venecija paralelno radi i na dovođenju 20-godišnjeg belgijskog veziste Matijasa Delorža iz Sint Trujdena.


tagovi

Filip StankovićVenecijaMato JajaloAndrija Novaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara