Fridl i Sosa (©AFP)
Fridl i Sosa (©AFP)

Bajernova "lista iz senke" krpi odlazak Alabe: Pomeranje Ernandeza i dvojica igrača kao alternativa, ukupna cena 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.02.21. | 11:35

Bavarci imaju spremnjena rešenja za odbranu

Minhenski Bajern intenzivno radi na proširenju igračkog kadra, a prema pisanju Bilda nemački gigant ima takozvanu "listu iz senke" na kojoj se nalaze igrači koji su već dugo na radaru.

Lider Bundeslige intenzivno radi na pronalaženju adekvatnih rešenja za odlazak Davida Alabe, u trenucima do je još uvek aktuelan dolazak Dajoa Upamekana. Upražnjeno mesto će po svemu sudeći morati da "zakrpe" dvojica igrača. U pitanju su levi bek Borna Sosa i štoper Verdera Marko Fridl. Razlog za dovođenje dvojice igrača je prilično jasan. Lukas Ernandez će se odlaskom Alabe povući na mesto štopera, a Sosa i Fridl bi došli kao alternativa za te dve pozicije.

Izabrane vesti

Fridl je Bajernovo dete, tačnije, došao je u minhenski klub sa samo 15 godina, ali nije uspeo da pronađe svoje mesto na Alijanc Areni, pa je prodat Verderu u julu 2019. godine za 3.500.000 evra. U međuvremenu je napravio ogroman igrački uspon, a u ovoj sezoni ima 20 nastupa za Verder u svim takmičenjima. Njegova povratna klauzula iznosi 10.000.000 evra i to je Bajern spreman da iskoristi.

Hrvat Borna Sosa je prosto eksplodirao u dresu popularnih Švaba, u formaciji 3-4-2-1 pokazao se kao odlično rešenje i na poziciji bočnog igrača, što mu je dodatno podiglo cenu. Ove sezone zabeležio je četiri asistencije na 15 mečeva u Bundesligi. Nedavno je sportski direktor Štutgarta Sven Mislintant poručio da će klub biti spreman da razgovara sa klubovima koji su spremni da izdvoje najmanje 20.000.000 evra za Sosu.

Izvršni direktor Hasan Salihamidžić ima još igrača na pomenutim pozicijama, pored Sose i Fridla, to su Omar Ričards iz Redinga i supertalentovani Luka Nec iz Herte.

Ipak, u ovom trenutku su svi klupski resursi još uvek posvećeni angažovanju Dajoa Upamekana iz Lajpciga. Nadzorni odbor Bajerna je još u decembru prošle godine dao zeleno svetlo za završetak ovog poslam, nakon što se Salihamidžić sastao sa konsultantskom agencijom igrača. Upamekano ima izlaznu klauzulu od 42.500.000 evra i u Minhenu su optimistični da će Francuz završiti u njihovim redovima.


tagovi

David AlabaMarko Fridlletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara