Bajernov konačni napad na Harija Kejna

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.07.23. | 14:07

Dresen i Nepe će u Londonu pokušati da slome Danijela Levija

Sada sve ovo već predugo traje, pogotovo za Bajernove standarde i vreme je da se transfer klupko oko Harija Kejna raspetlja.

Bajernovi direkori Jan Kristijan Dresen i Marko Nepe su danas privatnim avionom iz Minhena otputovali u London na konačan sastanak sa Danijelom Levijem kako bi slomili njegov otpor za prodaju prve zvezde Totenhema.

Izabrane vesti

Direktni razgovori čelnika dva kluba su bili planirani za prošli petak ali su prolongirani za danas. Bajernovi direktori verovatno dolaze sa trećom i konačnom ponudom za engleskog reprezentativca. Prethodne dve od kojih je druga iznosila 80.000.000 evra plus bonusi, su odbijene. Totenhem je postavio početnu pregovaračku poziciju na 100.000.000 funti (oko 116.000.000 evra) i do sada nije odstupao od nje. Ali veruje se da bi Danijel Levi za 100.000.000 evra pristao na prodaju prve zvezde jer nema puno opcija.

Na Bajernu da je kroz fiksni deo i realne bonuse dođe do te granice koja je do sada bila crvena linija u transfer politici. Bajern je godinama unazad upirao prstom u klubove koji su plaćali po 100.000.000 i kusur evra za pojačanja. Tvrdili su Bavarci da neće preći tu barijeru ali su sada primorani.

Bajern je pogrešio prošlog leta kada se opirao prodaji Roberta Levandovskog. Bila je to identična situacija kao sa Kejnom. Igrač je ušao u poslednju godinu ugovora, želeo je da ode u Barselonu i klub tu ništa nije mogao da uradi. Prodao ga je za 45.000.000 evra i bonuse što i nije loše za tada 33-godišnjaka koji bi im kasnije otišao za džabe.

Ali Bajern je u svom inatu izgubio dragoceno vreme i propustio vozove da dovede zamenu u vidu Erlinga Halanda ili neke druge rasne „devetke“. Dolazak Sadija Manea je od početka bio čudan i završio se neslavno. Bajern nije doveo klasičnu gol-mašinu umesto Poljaka, Senegalac se nije proslavio i ovih dana će potpisati za saudijski Al Nasr.

Sada će Bajern skuplje platiti ispravljanje greške. Za igrača od 30 godina u poslednjoj sezoni ugovora mora da plati 100.000.000 evra. Ali drugog izbora nema. Alternative su preskupe (Osimen) ili nisu ubedile rukovodstvo Bavaraca (Vlahović i Kolo Muani) da vrede taj novac.

Sreća za Bajern je što će skoro celu platu Harija Kejna od 24.000.000 evra bruto godišnje pokrpiti od Maneovog ugovora koji je bio milion evra slabiji. Samo je još potrebno slomiti otpor Danijela Levija. Danas bi trebalo da je taj dan...


tagovi

Hari KejnLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Bajern
Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara