Pol Vaner (©Reuters)
Pol Vaner (©Reuters)

Bajernov klinac postao Hajdenhajmov švajcarski nož: Daje, namešta, a ušao je i u istoriju Bundeslige!

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.09.24. | 17:30

Tim Frenka Šmita na startu sezone pleše po notama 18-godišnjeg fudbalera minhenskog giganta

Sezona tek što je startovala i mnogi će im verovatno reći da ne upadaju prerano u euforiju, ali teško će biti navijačima Hajdenhajma da racionalno razmišljaju. Sve pošto su im njihovi ljubimci priredili početak iz bajke!

Tim Frenka Šmita pobedom nad Hekenom u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencije ostvario je istorijski prvo učešće u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, a posle nepuna dva kola sa vrha tabele gleda rivale u Bundesligi. Nakon trijumfa nad Sankt Paulijem (2:0) na otvaranju šampionata, Hajdenhajm je na svom terenu deklasirao Augzburg (4:0) i zahvaljujući impozantnoj gol-razlici po svemu sudeći će na reprezentativnu pauzu otići kao lider prvenstva!

Izabrane vesti

Trener će uvek u prvi plan gurati tim, ali u Hajdenhajmovom slučaju nemoguće je ne istaći jednog fudbalera. Tinejdžera Pola Vanera koji od dolaska na pozajmicu iz Bajerna ne prestaje da oduševljava fudbalsku javnost u Nemačkoj. Budući da igra na poziciji koju je Vensan Kompani namenio Džamalu Musijalu, u Minhenu su procenili da je za njegov fudbalski razvoj da ode na kaljenje u Hajdenhajm gde je u startu dobio ozbiljnu ulogu. Ima šta i da ponudi.

Može se slobodno reći da je Vaner najzaslužniji što Hajdenhajm ima stopostotan učinak posle pet utakmica nove sezone, jer na svakoj je ostavio lični pečat osim na prvoj od dve sa Hekenom koju je ispratio sa klupe. U svakoj od preostale računajući, računajući i današnju upisao se u strelce, a na poslednje dve je i namestio po gol. Danas je pride ušao u istoriju kao najmlađi igrač – 18 godina i 253 dana - što je postigao gol iz penala u Bundesligi i ujedno najmlađi fudbaler koji je tresao mreže u uvodna dva kola nemačkog šampionata.

A, kada vam trener kao tinejdžeru poveri penale jasno je koliko poverenje ima u vas. Poverenje za koje Vaner, ruku na srce, višestruko vraća.

BUNDESLIGA – 2. KOLO

Petak

Union Berlin – Sankt Pauli 1:0 (1:0)

/Holerbah 34/

Subota

Bohum - Menhengladbah 0:2 (0:0)

/Klajndinst 67, Onora 78/

Holštajn Kil - Volfzburg 0:2 (0:2)

/Arnold 27, Bornau 30/

Štutgart - Majnc 3:3 (2:0)

/Milo 8, Leveling 15, Centner 88 - Amiri 44, Burkart 62, /

Verder - Dortmund 0:0

Ajntraht - Hofenhajm 3:1 (1:0)

/Ekitike 25, Larson 33, Marmuš 56 - Kramarić 54/

Leverkuzen - RB Lajpcig 2:3 (2:1)

/Frimpong 39, Grimaldo 45+1 - Kampl 45+7 - Openda 57, 80/

Nedelja

Hajdenhajm - Augzburg 4:0 (2:0)

/Vaner 9pen, Scienca, Bek, Breunig 73/

17.30: (1,20) Bajern Minhen (7,25) Frajburg (12,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaHajdenhajmaugzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara