(©Reuters)
(©Reuters)

Bajern više nije prvi u Nemačkoj, idućeg vikenda derbi jeseni (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.12.20. | 19:46

Leverkuzen tukao Hofenhajm u poslednjem meču 11. runde - 4:1

Govorilo se o RB Lajpcigu, prizivao se Dortmund, a ispade da bi Bajer Leverkuzen mogao da bude najveći rival Bajern Minhenu ove sezone. Posle 11 odigranih kola, iliti jedne trećine šampionata, Verkself je prvi na tabeli i ima legitimno pravo da se nada jesenjim počastima. Četa Petera Boša u poslednjem meču ove runde tukla je Hofenhajm sa 4:1. Već za tri dana u vanrednom kolu čeka ih put u Keln i gostovanje lokalnom rivalu, a onda idućeg vikenda i derbi prvog dela sezone, ako ćemo po tabeli - Bajer Leverkuzen - Bajern Minhen.

Vidno je bilo od prvog minuta da Boš nije morao mnogo da se trudi kako bi motivisao svoje momke. Čelo tabele posle Bajernovog kiksa u Berlinu nametnulo se se samo po sebi kao najbolji motiv i domaći su počeli da kidišu na gol Franka Baumana s posebnim žarom.

Izabrane vesti

Hof jeste imao prvu šansu, već posle tridesetak sekundi Florijan Grilič je gađao glavom preko gola sa svega nekoliko metara, međutim to je bilo sve od gostiju u prvom delu utakmice. Loptu je pod svoje potom uzeo Lever i mleo do poluvremena.

Rani gol Liona Bejlija u 4. minutu nagovestio je kako bi ovaj duel mogao da se završi. Ipak, ključni trenutak utakmice dogodio se u 27. minutu. Tada je Andrej Kramarić napravio katastrofalnu grešku, želeo da loptu vrati unazad, Bejli sve to lepo "namirisao" i lagano pored nemoćnog i istračalog Baumana pogodio za 2:0. Ova greška potpuno je uništila moral i samopouzdanje hravatskog napadača, a dobro je poznato da baš od njega sve polazi u ovom sastavu.

Hofenhajm jeste malo živnuo posle pogotka Kristofa Baumgartnera početkom drugog dela, ali umesto izjednačenja u narednim minutima - jer propustili su gosti nekoliko sjajnih prilika - Grilič je zaradio isključenje zbog drugog žutog i to je bio kraj svih nada gostiju iz Zinshajma.

I dok je to isključenje možda i bilo sporno, drugi crveni karton za Hof svakako nije. Štefan Poš igrao je namerno rukom mada je znao da ima karton. Dileme nije bilo.

Treći gol za Bajer Leverkuzen postigao je 17-godišnji Floriajn Virc. Momak koji je u četvrtak propustio meč Lige Evrope zbog ispita u školi pružio je još jednu lepršavu partiju i atraktivnim pogotkom praktično rešio pitanje pobednika. Bilo je to pri rezultatu 2:1 za domaći tim...

Sa dva igrača manje Hofenhajm više nije imao šta da traži. Tačku na i stavio je Lukas Alario sa bele tačke u prvom minutu sudijske nadoknade.

BUNDESLIGA – 11. KOLO

Petak

Volfzburg – Ajntraht 2:1 (0:0)

/Veghorst 76, 88 - Dost 62p/

Subota

Borusija Dortmund - Štutgart 1:5 (1:1)

/Reina 39 - Vamangituka 26pen, 53, Forster 60, Kulibali 63, Gonzales 90+1/

Frajburg - Bilefeld 2:0 (0:0)

/Grifo 79pen, Vu-Jong 90+2/

Mehengladbah - Herta 1:1 (0:0)

/Embolo 70 - Genduzi 47/

Majnc - Keln 0:1 (0:0)

/Rebečaj 55/

Lajpcig - Verder 2:0 (2:0)

/Sabicer 26pen, Olmo41/

Union Berlin - Bajern 1:1 (1:0)

/Promel 4 - Levandovski 67/

Nedelja

Augzburg - Šalke 2:2 (1:0)

/Serdar 33ag, Rihter 90+4 - Raman 52, Budžalab 61/

Leverkuzen - Hofenhajm 4:1 (2:0)

/Bejli 4, 27, Virc 55, Alario 90+1 - Baumgartner 50/



tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara