Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bajern šesti put zaredom "odradio" Dortmund, prvi trofej za Julijana Nagelsmana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.08.21. | 22:24

Borusija silnim greškama u poraz...

Imao je Dortmund krila sjajnog ambijenta nakon izvanredne premijere u Bundesligi (5:2 protiv Ajntrahta), verovao u "nadljudske" moći raspucanog Erlinga Halanda (pet golova u prva dva meča sezone), ali pobedi u Der Klasikeru ponovo se raduje Bajern - 3:1! Šesti put u nizu. Da sve bude bolnije po Milionere u pitanju je trijumf najvećeg rivala koji znači i prvi trofej u sezoni, a tu je i "prst u oko" - Nojer je pehar Superkupa podigao na centru Vestfalena.

Marko Roze nije iskoristio prvu šansu da se dokopa trofeja u Nemačkoj. Julijan Nagelsman jeste svoju drugu da osvoji prvi u karijeri, čime je potvrdio epitet najtalentovanijeg stručnjaka Evrope. Imajte na umu da su mu tek 34 godine... Prethodno ga je, proletos, baš Borusija sprečila u tome, pošto je u finalu DFB kupa tukla RB Lajpcig sa 4:1.

Izabrane vesti

Robert Levandovski bio je jedna od retkih svetlih tačaka u Bajernovom sastavu u Menhengladbahu. Da njegova forma nikada nije upitna pokazao je i večeras - dva komada. Prvi za otvaranje, drugi za potvrdu pobede. A da bi mogao da bude na prošlogodišnjem nivou pokazao je i Tomas Miler. Gol nade, u trenucima kad je pao, odnosno gol utehe za Borusiju, ispostaviće se na kraju, delo je kapitena Marka Rojsa.

Hrabro je i odvažno domaćin ušao u utakmicu, u nekoliko jačih startovao videlo se da je Roze u svlačionici dobro "potpalio" svoje momke; izgledalo je na momente da slika s prethodnih okršaja ovih rivala neće ponoviti, da nećemo gledati uplašene Milionere i goropadne Bavarce - to bi uglavnom bio onaj odnos nesnađenih prvaraka i strogog učitelja - međutim kako je meč odmicao gosti su pronalazili svoj ritam i na prelazu s prvog u drugo poluvreme stekli odlučujuću prednost.

Očito je Nagelsman detektovao gde je glavni problem Dortmunda. U redu, poslednja linija (nedostaju Humels, Zagadu, Gereiro, Menije...), ali posebno desna strana po kojoj deluje Feliks Paslak. Golove u 41. i 49. minutu Bajern je postigao po Paslakovoj strani, da bi potvrda Ahilove pete stigla 16 minuta re kraja, dok je publika na Vestfalenu još verovala u izjednačenje.

Katastrofalnu grešku napravio je Manuel Akanđi u pasu, Toliso praktično klizećim startom prigrao usamljenog Levu i tu spasa nije bilo - 1:3.

Valja pomenuti da su domaćinu poništena dva pogotka (Mukoko, pa Haland), ali u oba slučaja opravdano, zbog ofsajd pozicija.

Uoči početak meča emotivne slike. Minut ćutanja za velikog Gerda Milera i njegovi dresovi u rukama Tomasa Milera i Roberta Levandovskog...



tagovi

superkup nemačkeJulijan Nagelsman

Obaveštavaj me

Bajern
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara