Bajern se uplašio Reala, plaća klauzulu za poslednje pojačanje ovog leta

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.08.19. | 16:06

Bavarci su sada spremni da izdvoje 40.000.000 evra

Bajern je na pragu poslednjeg velikog pojačanja za ovo leto. Francuski Lekip javlja da je u toku završna faza transfera Marka Roke (22) iz Espanjola.

Visoki vezista je odavno na radaru Bavaraca, ali nisu želeli da plate otkupnu klauzulu od 40.000.000 evra na kojoj je insistirao Rokin klub Espanjol.

Izabrane vesti

Međutim, kada se pre dva počelo šuškati o interesovanju Real Madrida za Roku, u Bajernu su se uspaničili i ubrzali pregovore.

Bajern je na početku prelaznog roka tražio plemjekera takvog tipa i prva meta je bio Rodri iz Atletika. Ali Bavarci su tu vrlo lako izgubili trku od Mančester Sitija koji je Madriđanima platio klauzulu od 70.000.000 evra, a i sam igrač je prefereirao Gvardiolu pre Bajerna.

Potom se Bajern okrenuo Roki što je mnoge iznenadilo jer Espanjolov mladi vezista nije baš važio za zvezdu oko koje će se ovog leta otimati veliki klubovi. Međutim, Espanjol je vrlo tvrdo ušao u pregovore jer je znao da Bavarci imaju pare i da su planirali da ih troše ovog leta. Ponuda od 18.000.000 evra je glatko odbijena uz poruku da Roka može da ide samo uz plaćanje otkupne klauzule od 40.000.000 evra. Bajern je potom u javnosti slao sgnale da je odustao, da nema nameru da plaća kaluzulu, ali sve je bio blef.

Posle prodaje Renata Sančesa u Lil i vesti da se Real interesuje za Roku, Bajern je opet zakucao na vrata Espanjola i priznao da je spreman da plati klauzulu. Iako je to i za Real prihvatljiva suma, Roka kao rođeni Katalonac preferira Bajern pre Kraljevskog kluba što je dobra vest za nemačkog šampiona.

Čeka se samo zvaničlna potvrda Sančesovog transfera u Lil koja bi trebalo da usledi večeras ili sutra i da Bajern aktivira Rokinu klauzulu. Sa njegovom kupovinom bi Bavarci završili spektakularan prelazni rok.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara