Bajern precrtao Kutinja, Daglas Kosta sad, na leto više od 300.000.000 za potpunu rekonstrukciju

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.01.20. | 09:16

U problemu i Ivan Perišić

Hansi Flik je uspeo da uspravi ekipu, ali niko još nije siguran da li će 54-godišnji strateg biti na mestu šefa struke i kada se ova sezona završi. Međutim, u velikom klubu kakav je Bajern to i nije presudno. Planovi se prave unapred i sprovode bez obzira na personalne promene, pa je već sada jasno u kom pravcu će se bavarski klub razvijati u narednom period. Uostalom, i sam Flik je već govorio o tankoj klupi kluba iz Minhena i deficitu igrača koji bi mogli da pruže podršku okosnici tima: Manuelu Nojeru, Tomasu Mileru, Davidu Alabi, Josui Kimihu i Robertu Levandovskom.

Dakle, šta sada?

Izabrane vesti

Neki će konkretni potezi biti povučeni već u januaru, piše SportBild na naslovnoj strani. Čeka se samo da se ozvaniči dolazak Realovog desnog beka Alvara Odriozole na pozajkici, iz Ajaksa je stiglo i 20-godišnje desno krilo Nikolas Kin, mada će on isprva više igrati za B tim Bajerna.

Ali to nije sve, pojačanja su potrebna za svaku liniju i prva želja za finiš zimskog prelaznog roka je 29-godišnji Daglas Kosta, koji je već igrao za Nemce pre no što je 2017. otišao u Juventus. Igrači ga vole, a mogao bi da bude podrška Kingsliju Komanu i Seržu Gnabriju, koji često imaju problema sa povredama. Kosta nije u prvom planu kod Mauricija Sarija i verovatno bi i pristao da se vrati, međutim, samo pozajmica dolazi u obzir pošto sportski direktor Hasan Salihamidžić sprema budžet za veliki letnji šoping.

Bajern nema problem sa finansijama, 110.000.000 evra već čeka na računa, a biće još, jer Bavarci će na sebe prihvatiti obaveze veće od 300.000.000. Pre svega se tu misli na Leroja Sanea, koji je i letos bio na pragu dolaska iz Mančester Sitija, ima 24 godine, mogao bi dugo da posluži Bajernu, ali će koštati oko 200.000.000 evra kad u celu sumu uračunamo obeštećenje za Građane i platu za petogodišnji ugovor Sanea.

Druga meta je 20-godišnji vezista Bajera iz Leverkuzena Kai Haverz za koga Aspirindžije traže 130.000.000 evra. Tu će Bajern morati da bude posebno brz, jer 189 centimetara visokog igrača traži i Liverpul. Sane i Haverc su Bajernovi prioriteti, a ne zaboravimo da je dolazak Aleksandera Nibela na leto, kada mu istekne ugovor sa Šalkeom, već ozvaničen.

Naravno, neko će morati i da ode da bi se budžet rasteretio i tu dolazimo do Filipea Kutinja, koji je svojevremeno delovao kao idealno pojačanje za Barselonu, a sada je postao veliki problem Barselone. Bajern je za Kutinjovu pozajmicu platio 8.500.000 evra, ne igra on za sada toliko loše, ali ne igra ni toliko dobro da bi Nemci aktivirali klauzulu po kojoj mogu da ga otkupe za 120.000.000 evra. Kutinjo izvesno ide, a vrlo verovatno će sa njim i Ivan Perišić mada bi njegov ostanak bio podnošljivija opcija, jer bi Bajern za otkup ugovora od Intera morao da na onih 5.000.000 evra koliko je dao za pozajmicu doda “svega” još 20.000.000. Trenutno je ipak Perišić znatno bliži izlaznim vratima sa Alijanc Arene.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara