©AFP
©AFP

Bajern oprostio Mazrauiju: Uverio nas je da odlučno odbacuje rat i terorizam, čvrsto smo na strani Izraela

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.10.23. | 10:29

"Bajern veruje da fudbal treba da iskoristi svoju moć pomirenja između različitih kultura, posebno u najtežim trenucima", stoji, između ostalog, u saopštenju nemačkog kluba

Bajern iz Minhena je bukvalno oprostio marokanskom reprezentativcu Nusairu Mazrauiju zbog izjava na društvenim mrežama u kojima je osudio stradanja nevinih ljudi, ali prema mišljenju političara u Nemačkoj nije pomenuo Hamas, već je izjednačio dve zaraćene strane.

Iz bavarskog giganta kažu da su obavili razgovor sa igračem i da je situacija razjašnjena, te da ih je igrač ubedio da je usredsređen na mir.

Izabrane vesti

U Bajernu kažu da su uvereni da fudbal treba da razvije moć balansiranja između različitih kultura, a posebno u najtežim trenucima. Mazraui ostaje prvotimac Bajerna, ali je trenutno van terena zbog povrede koju je zadobio u reprezentativnoj pauzi.

"Nusair Mazraui nas je verodostojno uverio da, kao osoba koja voli mir, odlučno odbacuje teror i rat. Žao mu je ako su njegovi postovi izazvali iritaciju. Bajern osuđuje napad Hamasa na Izrael", kaže Jan Kristijan Dresen, generalni direktor Bajerna.

Nemci su objavili i kratku izjavu igrača, koji je kratko poručio: "Osuđujem svaki terorizam i terorističke organizacije", a onda su napomenuli da se Bajern i Nusair Mazraui oštro protive prebacivanju bliskoistočnog sukoba i njegovog nasilja na Nemačku, kao i da nasilje bilo kakve vrste nema mesta u političkoj kulturi Nemačke.

"Bajern stoji uz nemačku jevrejsku zajednicu i na strani je Izraela. Ništa ne opravdava ubistva dece i porodica. Bajern veruje da fudbal treba da iskoristi svoju moć pomirenja između različitih kultura, posebno u najtežim trenucima. Mazraui će ostati u Bajernu, ali je van terena zbog povrede koju je zadobio", stoji u saopštenju minhenskog kluba.


tagovi

Nusair Mazraui

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara