Bajern - nije Filkrug, jeste Tiram

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.12.22. | 11:28

I stara elitna meta Hari Kejn...

Prosto je neverovatno šta se sve izdogađalo u životu Niklasa Filkruga (29) u poslednjih šest meseci. Od drugoligaškog napadača simpatični dugajlija postao je reprezentativac Nemačke, zaigrao na Mundijalu, postigao gol protiv Španije, došao u situaciju da se njegovo ime povezuje s budućim transferom u Bajern.

Zvuči kao bajka ili, u najmanju ruku, scenario za loš holivudski film, ali nije - to je fudbal.

Izabrane vesti

Doduše, od ovog poslednjeg, kako stvari stoje, ipak neće biti ništa. Jer kako javlja SPORT1 (nekadašnji DSF) Oliver Kan i Hasan Salihamidžić imaju neke druge ideje kako da zakrpe rupe u ofanzivnom delu tima. Konkretno na poziciji centarfora.

Filkrug ima čvrst ugovor sa Verderom (do 2025) i klub iz Bremena sigurno ne bi želeo da se odrekne prvog strelca usred sezone, što bi dovelo do toga da na iskunog napadača okači cenu neprihvatljivu za igrača u tim godinama.

Iz tog razloga Bajern kao o akviziciji za januar razmišlja o Markusu Tiramu iz Menhengladbaha. Francuz ulazi u poslednjih šest meseci ugovora, želi novi izazov i Borusija neće imati mnogo izbora. Ili će ga prodati za siću (pominjalo se kako Njukasl radi na njegovom angažmanu), ili će ga na leto izgubiti bez nadoknade.

Govorkalo se da bi Ždrepci mogli da ga puste za savega 10.000.000 evra...

Bajern je, međutim, kao prioritetan zadatak postavio produženje ugovora sa Erikom Maksimom Šupom Motanom nakon Svetskog kupa, od čega bi moglo da zavisi angažovanje nemačkog šampiona na zimskoj pijaci.

Kao elitna opcija, tvrdi SPORT1, ostaje Hari Kejn, ali o Englezu će se ozbiljno razmišljati tek ukoliko tokom leta odbije da pregovore sa Totenhemom i uđe u poslednju godinu godinu ugovora.


tagovi

Niklas FilkrugZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara