Tomas Miler i Sadio Mane (©Reuters)
Tomas Miler i Sadio Mane (©Reuters)

Bajern naciljao prvi trofej u post-Levandovski eri

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.07.22. | 14:36

U Superkupu Nemačke Bavarci predvođeni Sadiom Maneom igraju protiv RB Lajpciga u subotu od 20.30 časova

Superkup Nemačke i okršaj protiv RB Lajpciga za Bajern predstavljaće poligon na kojem će nedelju dana pre starta Bundeslige otkriti da li će i ova sezona izgledati kao trka u kojoj je višestruki uzastopni prvak Ferari, a ostali takmaci samo komercijalni automobili.

Bavarci su na letnjoj pijaci ozbiljno pripremali teren kako bi sebi olakšali put do 11. uzastopne titule prvaka Nemačke, a u tom cilju zasad je potrošio najviše novca na svetu – za ukupno 137.500.000 evra stigli su Matijs de Liht, Sadio Mane, Rajan Gravenberh, Matis Tel i Nusair Mazraui. Sa aspekta pojačanja Bajern je na papiru odlično odradio prelazni rok, ali veliko je pitanje kako će izgledati prva sezone posle odlaska Roberta Levandovskog i da li je to prilika za konkurenciju da pomrsi račune Bajernu.

Izabrane vesti

Delimičan odgovor mogao bi da dâ baš Lajpcig na svojoj Red Bul Areni. Problem je što se Bikovi zasad skoro i nisu pojačavali i doveli su jedino Ksavera Šlagera iz Volfzburga za obeštećenje, uz rezervnog golmana Janisa Basviča koji je stigao iz Holandije kao slobodan igrač. Oba tima su u predsezoni odigrala po dve prijateljske utakmice i zabeležila polovičan učinak.

Bajern je prvo deklasirao Di Si Junajted Vejna Runija, pa poražen od Mančester Sitija golom Erlinga Halanda, dok je Lajpcig savladao Sautempton sa 3:1, a zatim se raspao protiv Liverpula i primio pet komada. Poslednje dve godine, dueli Bajerna i Lajpciga donose mnogo golova – u minula četiri duela palo je čak 17 pogodaka, a Bavarci upisali tri pobede i jedan remi. Kvota u Mozzartu na igru UG3+ je 1,40.

20.30: (3,60) RB Lajpcig (3,60) Bajern (2,00)

Aktuelnom prvaku Nemačke će nedostajati Leon Gorecka zbog povrede kolena, odnosno novajlija Tel, čiji transfer UEFA još nije papirološki overila. Kingsli Koman, koji je veći deo nedelje proveo na individualnim treninzima, a ne sa ekipom, teoretski će biti u konkurenciji. Samo, pitanje je da li će trener Julijan Nagelsman želeti da rizikuje sa njim i koliko.

Koman će svakako propustiti meč 1. kola Bundeslige, sledećeg vikenda protiv Ajntrahta iz Frankfurta. Na kraju prošle sezone je zaradio crveni karton, odnosno jedan meč suspenzije koja se ne odnosi na Superkup.

Očekuje se da ćemo od starta da vidimo Sadija Manea i Tomasa Milera u srcu napada Bavaraca, dok će Goreckino odsustvo probati da iskoristi Marsel Zabicer. Austrijanac je jedan od igrača za koje je Nagelsman pre početka letnjeg prelaznog roka rekao da mogu da idu, ali je tokom priprema igrao jako dobro i izborio se za novu šansu.

Lajpcigova ambicija je da preuzme primat od Bajerna na vrhu nemačkog fudbala, a Bikovi su iz godine u godinu sve bliži tome. Uostalom, to je i nateralo Bavarce da ovog leta otvore kasu, što retko čine i uglavnom su prethodnih godina dovodili igrače kojima ističu ugovori.

Prvi čovek Lajpciga Oliver Minclaf uoči Superkupa Nemačke je dao uverenje da njegov klub nema nameru da se takmiči sa Bajernom po pitanju transfera i da pokušava da mu parira skupim pojačanjima. Umesto toga, nastaviće sa svojim već dokazanim planom, da se uspeh traži uz pomoć mladih igrača, koji se razvijaju u Red Bulovom sistemu u koji je uključen i Salcburg.

Zamislimo da je igrač svetske klase poput Sadija Manea zainteresovan da dođe kod nas. Onda bi on pokrenuo svojom platom nešto u svlačionici što niko od nas ne želi da vidi. Najvažnija je stvar da održimo zdrav platni spisak, to pomaže da ničiji ego ne preovlada u svlačionici. Na kraju, platna higijena bi bila potpuno okrenuta“, objasnio je Minclaf.

SUPERKUP NEMAČKE

Subota

20.30: (3,60) RB Lajpcig (3,60) Bajern (2,00)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Bajern MinhenRB Lajpcigsuperkup nemačke

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara