(©Reuters)
(©Reuters)

Bajern koristi Barsinu muku i mami De Jonga, na spisku još nekoliko imena

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.12.20. | 10:19

Bavarci gledaju u tuđa dvorišta...

Toliko čekani trofej prvaka Evrope osvojen prošlog leta doneo je neophodan mir u Zebener štrase. Bajern više nije pod presijom, u Minhenu konačno nema imperativa, a to omogućava sportskom sektoru da lagano pristupi predstojećem prelaznom roku. Bavarci relativno lagano prolaze kroz korona krizu, sa te strane problema nema, a naredni planovi kuju se u dobroj meri uz pogled u tuđe dvorište.

U prevodu, Bajern će pokušati da iskoristi finansijske poteškoće određenih klubova kako bi došao do nekih svojih meta.

Izabrane vesti

U nedavnom intervjuu za Tutosport Mino Rajola otkrio je kako je najtrofejniji nemački klub pre dve godine imao u planu da iz Ajaksa dovede tandem Frenki de Jong - Matijs de Liht. Za tu operaciju, navodno, bio je spremio čak 150.000.000 evra, ali stvari su se iskomplikovale kada se uključila Barselona i od tog posla nije bilo ništa.

Bild piše kako Bajern ponovo počinje da opipava puls holandskog veziste. Navodno, ljudi iz najužeg rukovodstva nemačkog velikana kontaktirali su De Jongovog agenta Alija Dursuna kako bi mu stavili do znanja da su zainteresovani za preliminarne razgovore. Barselona je upoznata sa svim ovim, a kako nije burno reagovala, navodi dalje Bild, nije isključeno da je spremna na razgovore.

Poznato je da su Katalonci u velikim finansijskim problemima koje pod hitno moraju da rešavaju, što bi moglo da dovede do novih odlazaka iz kluba. De Jong je na Nou Kamp stigao za ukupnu sumu od oko 85.000.000 evra, što bi bila minimalna suma za koju bi bio pušten.

Naravno, sve ovo i dalje je na dugačkom štapu. Holanđanin trenutno čak nije ni prioritetna meta, već samo jedna od ideja. Podsetimo, Bajern je nedavno za istu poziciju kupio Marka Roku iz Espanjola i mladog Tijaga Danatasa iz Benfike.

Nijedan od ove dvojice, jasno, ne može da "uđe u cipele" Tijaga Alkantare. Takav tip igrača gotovo je nemoguće pronaći na tržištu, svesni su toga u Minhenu, pa za klasičnom zamenom i ne tragaju. Odnosno, ne žele da žure. Pored De Jonga na spisku je još nekoliko imena za vezu i opet - nijedan sličnih karakteristika kao španski vezista.

Pre nekoliko dana po medijima se provlačilo ime Eduarda Kamavinge, odranije je poznato da Bavarci prate i Florijana Nojhausa iz Menhengladbaha, a zanimljiv im je i Denis Zakarija kao zamena za Havija Martineza. Najmanje zvučno ime na spisku jeste 18-godišnji Kamerunac iz Intera Lusijen Agume koji je trenutno na pozajmici u Speciji.

Kada su u pitanju dvojica prvotimaca Borusije iz Menhengladbaha pritisak bi mogao da popusti jer su Ždrepci obezbedili plasman u osminu finala Lige šampiona i tako značajno popravili finansijsku situaciju. Da nisu, možda bi već u januaru morali da prodaju...

Bajernovu potragu za kvalitetnim vezistom za budućnost u dobroj meri usporava i činjenica da pod hitno moraju da pronađu štopera koji će moći da uskoči u startnih 11. David Alaba na izlaznim je vratima, dogovor se ne nazire i zamena je neophodna. Nekoliko imena je u opticaju, a želja broj jedan Dajo Upamekano iz RB Lajpciga. Njegova otkupna klauzula pada na 42.000.000 evra od juna. Problem je što će tada biti pristupačan i mnogim klubovima koji su spremni da za platu daju više od Bajerna.


tagovi

Zimski prelazni rok 2021Frenki de JongEduardo Kamavinga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara