©AFP
©AFP

Bajern i PSŽ kao na aukciji: Jedni ponude 50.000.000, drugi sačekaju sedam dana i stave na sto 55.000.000

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.24. | 15:03

Još od prelaska Antonija Marsijala u Mančester Junajted nije viđeno ovoliko novca u igri u transferu jednog francuskog tinejdžera (ako ne računamo Embapea)

Nije Dezire Due još stekao punu afirmaciju, ali to ne sprečava najplatežnije evropske klubove da se ponašaju kao na licitaciji za neku retkost, vrednu umetninu... Levokrilni napadač Rena ima 19 godina, osam golova i sedam asistencija za dve godine u seniorskom fudbalu, a sve je to dovoljno da Bajern i Pari Sen Žermen već sedmicama podižu lestvice i preskaču jedno drugo po visini obeštećenja koje nude za momka poreklom iz Obale Slonovače.

Sveci su pre sedam dana bez razmišljanja poslali ponudu u visini od 50.000.000 evra, a Ren je strpljivo čekao znajući kakve udvarače Dezire Due ima i danas dobio 55.000.000 evra na stolu od Bajerna. To je za čak 20.000.000 više od prve ponude šestostrukog šampiona Evrope poslate pre petnaestak dana. Sada je na Renu da otprilike kao na licitacijama upita "Prvi put? Drugi put?" A da se onda u poslednji čas ponovo umeša Pari Sen Žermen i ponudi više novca ili da sa Roazon Parka kažu "prodato".

Izabrane vesti

Kakva je pomama za Dezireom Dueom pokazuje činjenica da transfer ovakve vrednosti nije viđen još od prelaska Antonija Marsijala iz Monaka u Mančester Junajted za 60.000.000 evra 2015. godine kada se radi o nekom transferu francuskog tinejdžera (uz veliku napomenu da tu ne računamo Kilijana Embapea koji je ipak posebna priča sa svojim prelaskom u PSŽ za 180.000.000 evra).

Kada se prvi put pojavila informacija da Bajern želi Dezirea, govorili smo da se Due najbolje snalazi na poziciji levog krila, što je pomalo čudno jer Bajern tu ima takođe izuzetno mladog Matisa Tela i planira da ga razvija i pruži mu veću šansu. Očigledno su u Bajernu spremni na dosta toga novog. Na prodaju su Kingsli Koman i (li) Serž Gnabri, već je na desno krilo došao Majk Olis. Ako dvojica pomenutih odu, Due bi našao mesto kod Vensana Kompanija.

Čekamo razrešenje ove aukcije sa dve interesenta za njen predmet. Neće sedeti skršenih ruku u Pari Sen Žermenu, tako da se ne bi trebalo iznenaditi da ulete sa novom ponudom od preko 55.000.000 evra i tako spreče da Ren kaže "prodato".


tagovi

Dezire DuePari Sen ŽermenBajern MinhenLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara