Bajern hvata zalet - lagana četvorka protiv Kelna (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.09.19. | 17:23

Prva pobeda Herte, Lever zalečio rane iz Lige šampiona i derbija sa Dortmundom...

Bajern polako hvata svoj prepoznatljivi ritam. Protiv Crvene zvezde u Ligi šampiona Bavarci su ponešto nagovestili, a evo danas u sudaru sa Kelnom ostvarili ubedljivu pobedu (4:0), treću u šampionatu koja ih vodi na prvo mesto. Možda start sezone nije bio iz snova, međutim Niko Kovač može da bude sve zadovoljan kako se njegova mašinerija razrađuje.   

Ponovo je hrvatski stručnjak tumbao defanzivnu liniju, Džošuu Kimiha gurao u vezni red, šansu ukazao Boatengu u paru sa Zuleom, ali nije se to osetilo mnogo u igri. Keln je u nekoliko navrata, istina, opasno zapretio, međutim sve se svelo na prvi deo meča. U drugom je Bajern dodao gas i lako rešio Jarčeve. 

Izabrane vesti

Koliko je opasan kada igra na onoj svojoj poziciji bek/krilo znamo odavno. Kimih je danas pokazao da i te kako može da bude adut kada je u vezi. Prva dva gola Robertu Levandovskom upravo je on nasmestio. Ako je nekakve dileme oko pobednika i bilo ona je rešena u 60. minutu, kada je Filipe Kutinjo pao u šesnaestercu Kelna posle starta Ehizibuea. Sudija je pokazao na belu tačku i isključio holandskog defanzivca. Svi su očekivali het-trik Levandovskog, ali Poljak je postupio vrlo kolegijalno i prepustio penal Kutinju, koji je željno iščekivao prvi pogodak u dresu nemačkog velikana. 

Arbitar je prvi put poništio gol Brazilca sa 11 metara, jer se nepropisno zaustavio ispred lopte pre šuta. Kutinjo je ponovio udarac, ponovo isto, međutim ovoga puta, zanimljivo, nije bilo zamerke.

Kutinjo se sve bolje uklapa u Kovačev sistem. To je pokazao u 73. minutu kada je lepo usposlio Ivana Perišića, a ovaj udarcem sa 198 metara stavio tačku na utakmicu - 4:0.

Bajer Leverkuzen trebalo je danas da donekle zaleči rane posle teškog poraza u derbiju sa Dortmundom, odnosno nakon neočekivano lošeg starta u Ligi šampiona i prepuštanja sva tri boda moskovskoj Lokomotivi. I uspeo je Verkself u svojim namerama, koliko-toliko. Union Berlin svakako nije nikakav reper, ali tri boda su tri boda, a njih su Bošovom timu osigurali Lukas Alario i Vendel joiš u prvih 45 minuta.

Prve bodove nakon onog remija sa Bajernom u prvom kolu osvojila je Herta. Mnogo teže nego što se očekivalo Berlinci su slomili otpor Paderborna - 2:1. Naš Marko Grujić odigrao je sasvim korektno svih 90 minuta. A pod Švarcvaldom podela plena. Frajburg je vodio golom Luksa Helera, da bi Augzburgu bod obezbedio Florijan Niderlehner, bivši napadač Frajburga...  

BUNDESLIGA - 5. KOLO

Petak
Šalke - Majnc 2:1 (1:0)
/Serdar 36, Arit 89 - Onisivo 74/

Subota
Leverkuzen - Union Berlin 2:0 (2:0)
/Foland 20, Alario 25/

Bajern Minhen - Keln 4:0 (1:0)
/Levandovski 3, 48, Kutinjo 61pen, Perišić 73/

Frajburg - Augzburg 1:1 (1:1)
/Hefler 24 - Niderlehner 39/

Herta - Paderborn 2:1 (1:0)
/Dilrosun 10, Volf 52 - Zolinski 54/

18.30: (4,50) Verder (3,90) RB Lajpcig (1,75)

Nedelja
15.30: (1,70) Menhengladbah (3,90) Fortuna Diseldorf (4,80)
18.00: (4,60) Ajntraht (3,80) Dortmund (1,75)

Ponedeljak
20.30: (2,00) Volfzburg (3,60) Hofenhajm (3,60)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara