Humanitarni tiket u podne: Željko Dimitrijević tipuje za Udruženje paraplegičara i kvadraplegičara Srbije

Vreme čitanja: 5min | uto. 24.03.20. | 07:45

Paraolimpijac za koga je samo nebo granica odvaja kvotu 11,98

Da kojim slučajem nismo na stranici “Humanitarnog tiketa u podne”, već da je reč o nekoj drugoj formi teksta, već u naslovu bi stajalo da je samo nebo granica. O tome smo pričali sa Željkom Dimitrijevićem, trofejnim paraolimpjcem koji je na svim takmičenjima na kojima se pojavio od 2012. godine osvajao zlatne medalje.

On je na kvoti 11,98, a mi mu želimo sve najbolje u igri koja shodno okolnostima u svetu nije bila ni najmanje laka. Uostalom, Željko nije ni navikao na lake životne okolnosti. Baš zato verujemo u njegovu snalažljivost kako bi zajednički ostvarili dodatni plus na cifru od 14.876.989 dinara koliko je do sada prošlo kroz kasicu “Humanitarnog tiketa u podne”.

Izabrane vesti

Krenimo od utakmice ŠAN JUNAJTED - SAUTERN MIJANMAR. Šan Junajted je u solidnoj formi što potvrđuje na pet prethodnih ligaških mečeva u kojima nema poraz. Ovo će za četvrtoplasirani tim biti prvi meč koji ove sezone igra pred svojom publikom, a izgubio je samo jedan duel kod kuće od prethodnih deset. Za razliku od njih Sautern Mijanmar koji je pretposlednji na tabeli do sada je upisao samo jednu pobedu, a koliko je loš na gostovanjima govori podatak da je poslednji duel na strani dobio još u junu prošle godine. Njihova prethodna dva međusobna duela ipak su završena bez pobednika (1:1, 0:0), a Sautern Mijanmar na ovom stadionu poslednji put slavio je 2013.

“Igram prelaz 1-1”, reče Dimitrijević koji je više puta popravljao sopstveni svetski rekord, a ostaće upamćen i po tome što je doneo prvo zlato za Srbiji na Paralolimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Sledi utakmica MAGVE - JANGON JUNAJTED. Posle devet odigranih kola osmoplasirani Magve upisao je samo jedan trijumf. Ovo će biti treća po redu utakmica koju ove sezone igra kod kuće, a u prethodne dve upisao je remi i poraz uz jedan postignut gol. Jangon trenutno je treći i u prošlom kolu pretrpeo je prvi poraz u ovoj sezoni od drugoplasirane ekipe Ajejavadi Junajted. Od tri gostovanja koja su imali ove sezone Lavovi su dobili dva. Magve su pobeđivali na tri od poslednjih pet susreta, a prethodni put sa ubedljivih 6:1.

“Sada igram na golove, birajući 3+ igru”

Idemo na prijateljski meč između SATURNA i SAHALINA. Reč je o niželigaškim sastavima tanke forme. Od početka marta Saturn je odigrao četiri prijateljske utakmice i samo jednom slavio. Sahalin je u poslednje vreme igrao samo sa Ladom Dimitrovgrad koja ga je porazila sa 3:2. Shodno svim ovim rezultatima, ali i opštoj formi timova, te činjenici da je reč o prijateljskoj utakmici, ishod je neizvestan, mada nešto veći broj golova ne bi trebalo da nas iznenadi.

“Igram jedinicu”, rekao je naš gost odvojivši na stranu kvotu 2,20.

Za kraj bavimo se beloruskim hokejom uz utakmicu NEMAN GRODNO –  ŠAHTJOR SOLIGORSK. Reč je o sedmoj polufinalnoj utakmici para. Jasno, trenutno je u pobedama 3:3. Koliko je neizvesno, govori rezultat od 1:1na prethodnoj utakmici koju je u produžecima dobio Neman sa igračem više. Ako je suditi po tome, čeka nas dosta uzbuđenja, jer Šahtjor svakako ima snagu koja može utakmicu da odvede u dramatičan finiš.

“Ponavljam jedinicu”, reče naš hrabri gost odvajajući još jednom jaku kvotu na vrlo neizvesnoj utakmici.

Željko je rođen u selu Ribare pored Žagubice, imao je izuzetno teško detinjstvo koje mu je prošlo u siromaštvu. Odgajila ga je baka, a neposredno posle maturiranja, a pred planirani odlazak u Švajcarsku gde je trebalo da radi, život našeg šampiona promenio se iz korena posle jednog nesmotrenog skoka u reku Mlavu. Teška povreda vratnih pršljenova Dimitrijevića je prikovala za kolica, a posle boravka u domu za stare u Aleksincu Željko je postao i prvi stanar Doma za odrasla invalidna lica na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

Čunj je poceo da baca rekreativno, a prvi veliki rezultat ostvario je na Evropskom šampionatu u Holandiji 2012. godine. Posle toga bio je više puta paraolimpijski pobednik, prvak Evrope i sveta, a sve te zlatne medalje promenile su mu život iz korena. Planira da u Tokiju postane prvi sportista koji je tri puta uzastopno osvojio zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama. Inače, Željko Dimitrijević odbranio je titulu prvaka sveta, pošto je osvojio zlatnu medalju u bacanju čunja u “klasi F51” na SP u Dubaiju.

U duhu misije “Budimo društveno odgovorni i u 2020. godini” kompanija MOZZART će i dalje donirati u zdravstvo, sport, humanitarne akcije, obrazovanje, kulturu, udruženja obolelih. Uz sve navedeno, kompanija će u aktuelnom trenutku učiniti sve što se može u cilju prevazilaženja svih poteškoća, pa i složenih uslova borbe protiv pandemije koja je u fokusu ne samo zdravstvenih radnika, već i svih institucija društva. U tu svrhu MOZZART je klinikama već obezbedio DESET repiratora, ali to nije kraj, jer kraj ove borbe može doći samo kada COVID-19 virus zauvek proteramo iz naših života.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Željko Dimitrijević će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak će proslediti na adresu Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević”, Banja Luka. MOZZART kvota je dakle ista i iznosi 11,98, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

Kvote, na odigrane utakmice, bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa!

*  Takođe, analiza ponude mečeva bila je aktuelna u momentu objavljivanja rubrike. U slučaju da neki od događaja u međuvremenu bude odložen zbog aktuelne situacije vezane za proglašenu pandemiju koronavirusa, po pravilima igre na tiketima odigranim pre otkazivanja meča računaće se kvota 1,00 ukoliko utakmica ne bude održana u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje. 
Sve informacije o pravilima MOZZART igara pogledajte OVDE!

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar Mozzartove onlajn ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mestu, gde morate da obavite mnogo više koraka da biste se opkladili, preko sajta ili aplikacije mozzartbet.com samo u ŠEST koraka obavićete sve što je neophodno da bi igra počela. Detaljno uputstvo pogledajte OVDE!

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara