Josip Šutalo (©Reuters)
Josip Šutalo (©Reuters)

Bajer u novom pokušaju da dovede Šutala

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.07.24. | 14:51

Leverkuzen želi da nastavi praksu sa hrvatskim igračem u timu

Iako je imao šaroliku sezonu u Holandiji, Josip Šutalo je i dalje primamljiv mnogim velikim klubovima kojima su potrebna pojačanja u odbrani.

Na listi udvarača hrvatskog reprezentativca pojavio se i nemački šampion Bajer Leverkuzen. Farmaceuti su bili zainteresovani za Josipa Šutala i prošlog leta, a sada su se opet aktivirali u potrazi za potencijalnom zamenom ako Džonatan Ta pređe u Bajern.

Izabrane vesti

Deluje da se na rasplet neće dugo čekati, pošto je štoper iz Hamburga već dogovorio lične uslove sa Bavarcima, ali se klubovi cenjkaju oko obeštećenja. Nemački mediji pominju da su u Leverkuzenu spremni da spuste cenu sa početnih 40.000.000 evra jer Taov ugovor ističe sledećeg leta, što dodatno navodi na zaključak da će dogovor o transferu uskoro biti postignut.

Kada je reč o Šutalovoj kupovini, njegova cena je oko 15.000.000 evra. Reprezentativac Hrvatske je za Ajaks sakupio 32 nastupa u sezonu koja je bila verovatno najslabija u istoriji holandskog velikana. Na kraju su Kopljanici završili na petom mestu i igraće na međunarodnoj sceni u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Nemački šampion, međutim, nije jedini koji se dovodi u vezu sa hrvatskim reprezentativcem. Za njega su zainteresovani i Fjorentina, Vest Hem, Brajton... Zbog toga će u Bajeru morati što pre da reše status Taa.

Dovođenjem Josipa Šutala Bajer Leverkuzen bi nastavio tradiciju igrača iz Hrvatske u svom timu. Prošle sezone je na pozajmici iz Bajern Minhena bio Josip Stanišić, a u prošlosti su dres Farmaceuta nosili Robert i Niko Kovač, Tin Jedvaj, Vedran Ćorluka, Domagoj Vida, Marko Babić, Jurica Vranješ, Boris Živković, Zoran Mamić...


tagovi

AjaksBajer LeverkuzenLetnji prelazni rok 2024Josip Šutalo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara