Fudbaleri Leverkuzena (©Reuters)
Fudbaleri Leverkuzena (©Reuters)

Bajer i Volfzburg u misiji, debituje Genduzi, Brazilcima sa Švarcvalda ne ide kod kuće

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.11.20. | 13:05

Dva interesantna duela danas u Bundesligi

Leverkuzen i Volfzburg. To su imena timova koji su još neporaženi u ovogodišnjem izdanju Bundeslige. Istina, nije baš da blistaju i da su oličenje uspešnosti, ali odbijaju da pokleknu. Danas im sledi još jedan izazov, pošto Farmaceute i Vukove očekuju gostovanja Frajburgu, odnosno Herti, u okviru 6. kola prvenstva Nemačke.

Šest bodova na kontu i 13. mesto posle pet kola velika je razlika u slučaju Frajburga u poređenju sa uspešnim početkom prošlogodišnje kampanje. Pored toga, Brajsgau Brazilcima još uvek ne ide u inače vrlo važnom kućnom okruženju. Kristijan Štrajh i njegovi puleni još čekaju prvu pobedu na svom stadionu. Ekipa je bez pobede na četiri protekla susreta, a na minula dva su remizirali. Najpre sa Verderom, a onda i sa Unionom. Ime današnjeg protivnika sugeriše da bi ovog puta čak i nerešen ishod trebalo da bude uspeh.

Izabrane vesti

Leverkuzen je, pored toga što još nije doživeo neuspeh, u nešto sporijem ritmu. Tri puta je remizirao, uz dve pobede protiv Majnca i Augzburga, a pre tri dana je gostovao Slaviji u Pragu u okviru Lige Evrope i doživeo minimalan poraz. Možda će biti i malo umoran, mada sastav gostujućeg tima je širok i kvalitetan, pa strateg Peter Boš nema nikakav alibi.

Tradicija je na strani Bajera, koji je neporažen na devet od 10 poslednjih okršaja sa Frajburgom, a na tri protekla gostovanja na Švarcvald stadionu uspeo je da sačuva mrežu netaknutom.

Flekena i Haberera neće biti u domaćem sastavu, dok gostima fale Arangiz, Arijas, Paulinjo i Šik, dok su Bender i Palasios pod znakom pitanja.

Možda teži posao da ostane neporažen čeka Vukove. Herta je u seriji od četiri poraza, ali baš ta činjenica stavila je omču oko vrata berlinskoj Staroj dami, koja mora da pokaže reakciju. Trenutni saldo Herte je najslabiji klupski u poslednjih 11 godina, a te sezone 2009/10 ekipa je ispala u Cvajtu. Nema dileme da bi takav epilog predstavljao samoubistvo za čelnike koji su uložili nekoliko desetina miliona evra na pojačanja u proteklih skoro godinu dana. Jedno od zvučnijih je Mateo Genduzi, koji je stigao iz Arsenala na pozajmicu, a trebalo bi da danas debituje za Berlince.

Volfzburg igra dobro na strani, gde je neporažen na devet od 10 poslednjih ligaških susreta, mada je većina mečeva okončana iksom. Za duel na Olimpijskom stadionu Oliver Glazner neće moći da računa na Brekala, Brumu, Gilavogija, Mbabua, Otavija i Pongračića, dok za Hertu neće igrati Askasibar, Klunter, Torunariga i Zefuik.

BUNDESLIGA - 6. KOLO

Petak

Šalke - Štutgart 1:1 (1:0)

/Tijao 30 - Gonzales 56/

Subota

Ajntraht - Verder 1:1 (0:0)

/Andre Silva 66 - Sardžent 51/

Bilefeld - Dortmund 0:2 (0:0)

/Humels 53, 71/

Augzburg - Majnc 3:1 (1:0)

/Vargas 40, Han 80, 90+1 - Onisivo 64/

Keln - Bajern Minhen 1:2 (0:2)

/Miler 13pen, Dreksler 82 - Gnabri 45+1/

Menhengladbah - RB Lajpcig 1:0 (0:0)

/Volf 60/

Nedelja

15.30: (3,60) Frajburg (3,45) Leverkuzen (2,05)

18.00: (2,70) Herta (3,15) Volfzburg (2,70)

Ponedeljak

20.30: (1,85) Hofenhajm (3,60) Union Berlin (4,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaHertaVolfburgBajer LeverkuzenFrajburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara