Barak Bahar
Barak Bahar

Bahar pred upravom priznao tri greške, ostaje najmanje do decembra

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.11.23. | 18:05

Trener crveno-belih dobio poverenje čelnika kluba

Pričalo se o tome već posle drugog prvenstvenog poraza, kada je Crvena zvezda izgubila duel na Banovom brdu protiv Čukaričkog. Ljuljala se klupa Baraka Bahara i posle teško izvojevane pobede protiv Javora, dok je remi sa TSC-om bio dovoljan severnom kopu da mu dodeli žuti karton. Tinjalo je nezadovoljstvo i posle beogradskog okršaja sa Jang Bojsom, da bi sistem bio pred pucanjem posle poražavajućeg prvog poluvremena protiv Red Bul Lajpciga.

Zvezda je na početku utakmice bila potpuno inferiorna, a nešto bolje izdanje u nastavku popravilo je utisak i ugasilo požar koji je pretio da odnese Bahara s klupe srpskog šampiona.

Izabrane vesti

Poslednje informacije govore da će Izraelac do daljeg preživeti na klupi srpskog šampiona. Iz više razloga. Kada je još u martu avion sa čelnicima Crvene zvezde poleteo put Tel Aviva, direktori srpskog šampiona su verovali da Bahar može da bude temelj novog projekta. Za njegovo angažovanje bili su i Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela, i Marko Marin, uz konstataciju da je trener Makabija iz Haife pokazao ozbiljan nivo znanja i pre nego što je eliminisao Crvenu zvezdu Dejana Stankovića. Njegova smena bacila bi pod sumnju kompletan novi projekat, uz renovirani tim... Uz sve to Barak Bahar je dobio većinu igrača koje je tražio i koje zasad nije uklopio u skladnu celinu. Videlo se to i protiv Red Bul Lajpciga, kada je tek izmenama u drugom poluvremenu Izrealac došao do igre koju je želeo.

Sastanci uprave i Baraka Bahara su redovna pojava u Ljutice Bogdana. Nekada se oni održavaju i do duboko u noć, kao posle reakcije navijača koji su, nezadovoljni remijem protiv TSC-a, u svlačionici imali susret sa igračima i stručnim štabom. Tada je Barak Bahar autoritativno rekao da i dalje veruje u ovaj tim, da ima više nego kvalitetan roster i da je pitanje vremena kada će tim prodisati. Nešto slično ponovio je i jedan od direktora Zvezde Marko Marin, navodeći u intervjuu za Mozzart Sport da je svestan da navijači nisu zadovoljni, ali da on i dalje veruje u ovaj tim.

U analizi meča protiv Red Bul Lajpciga, prema našim saznanjima, bio je samokritičan. Tada je, pred velikim delom uprave, priznao da je izabrao loša kadrovska rešenja i da snosi odgovornost za loše izdanje u prvom poluvremenu. Priznao je da je morao da izađe sa drugačijom postavkom i igračima drugačijeg profila. Konkretno: da na desnom boku igra Kosta Nedeljković umesto Srđana Mijailovića, da u špicu bude Šerif Endijaj nauštrb tehničkih kvaliteta Žan Filipa Krasoa i da na terenu od prvog minuta krene Marko Stamenić. Zanimljivo je da je pomenutu trojicu igrača Bahar uigravao na treninzima, ali se odlučio za kombinaciju koja mu je donela mnogo glavobolja. Nema sumnje da bi sa njima trojicom Crvena zvezda bila čvršća, mada ne bi to bila garancija povoljnog ishoda protiv nesumnjivo kvalitetnijeg i fizički izuzetno moćnog tima. Ali i ekipe koja ima rupe u sistemu, posebno kada je reč o igri iza lopte.

Zasad, dakle, na Marakani postoji konsenzus da se Barak Bahar istrpi i da na njegov status ne utiče ni ishode meča u Bernu, koji za Zvezdu predstavlja odlučujući dvoboj za evropsko proleće, odnosno nastavak takmičenja u Ligi Evrope.


tagovi

Barak Bahar

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara