Bad (a)way

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.11.19. | 08:01

Koliko Totenhem ima problema kada napusti svoj stadion pokazuje podatak da Pevci na ukupno 22 gostovanja u 2019, kada se računaju Premijer liga, kupovi i Liga šampiona, imaju samo pet pobeda, dok u ovoj sezoni još nikoga nisu savladali

Totenhem je pre nepune dve nedelje ubedljivo savladao i u svim parametrima igre nadigrao Crvenu zvezdu, tako da u redovima srpskog šampiona pred okršaj dva tima u Beogradu (sreda, 21.00) nema prostora nerealnim ambicijama. Ipak, niko se ne može oteti utisku da Pevci već duži vremenski period, pre svega na gostovanjima, ne igraju u skladu sa očekivanjima i objekivnim mogućnostima, čega su sigurno svesni i na stadionu "Rajko Mitić", pa se nadaju da će protivnik u sličnom izdanju biti i u glavnom gradu Srbije.

Ekipa Maurisija Poketina proteklog vikenda na Gudison parku ne samo da nije uspela da popravi raspoloženje svojim navijačima, bez obzira na to što je protiv Evertona ostala bez pobede u sedmom minutu nadoknade (1:1), nego je utisak kao da je dodatno pokvarila sliku o igri. Pevci su bili potpuno nemoćni u organizaciji napada, nije bilo ideje, niti dovoljno odlučnosti u veznom redu, pa je najistureniji igrač londonskog tima Lukas Moura čitavu utakmicu bio potpuno odsečen. Ali, ovaj tim je baš u situaciji kod postignutog gola, nakon pogrešnog pasa Aleksa Ivobija, pokazao koliko može da bude neugodan kad protivnik napravi grešku. U to su se uostalom uverili i igrači Crvene zvezde pre nepune dve nedelje.

Izabrane vesti

Koliko imaju problema kada napuste svoj stadion pokazuje i podatak da Pevci na ukupno 22 gostovanja u 2019, kada se računaju Premijer liga, kupovi i Liga šampiona, imaju samo pet pobeda, dok u ovoj sezoni još nikoga nisu savladali. Remizirali su Mančester Sitijem (2:2), Arsenalom (2:2), Olimpijakosom (2:2) i Evertonom (1:1), dok su poraženi od Lestera (1:2), Kolčestera (3:4 u penal seriji), Brajtona (0:3) i Liverpula (1:2). Crveno-belima bi osnovni parametar moglo da bude gostovanje Poketinovog tima u Pireju. Tada je Olimpijakos napadao čitavu utakmicu, ali je prilično naivno primio golove sredinom prvog poluvremena (Hari Kejn iz penala i Lukas Moura). Ipak, Olimpijakos je uspeo da se vrati u meč i golovima Podensea i Valbuene stigne do izjednačenja, a da je u finišu utakmice imao nešto više sreće mogao je i do sva tri boda.

Prošle sezone u elitnom takmičenju Totenhem je ostvario samo dve pobede gostovanjima i to obe u nokaut fazi takmičenja. Prvo je savladan Dortmund u osmini finala, a onda u nezaboravnom polufinalu i Ajaks golom Lukasa Moure u šestom minutu nadoknade, čime je stigao do plasmana u veliko finale. Prethodno je u grupi sa Barselonom, PSV-om i Interom imao dva remija i poraz.

Iako se na najvećem srpskom stadionu, kako se bliži utakmica, sve učestalije prisećaju prošlogodišnjeg meča sa Liverpulom i nadaju sličnom scenariju, nema sumnje da bi i u Crvenoj zvezdi verovatno bili zadovoljni i remijem, s obzirom da bi i taj jedan bod mogao da bude od kapitalne vrednosti za srpskog šampiona u ukupnom zbiru. Ukoliko bi Beograđani stigli do četvrtog boda u grupnoj fazi takmičenja, a Olimpijakos prema očekivanjima ostao kratkih rukava na predstojećim gostovanjima u Minhenu i Londonu, tim Vladana Milojevića bi došao u situaciju da u odlučujućoj utakmici za evropsko proleće na Karaiskakiju "brani" dva gola prednosti sa stadiona "Rajko Mitić" (3:1).

Statističke činjenice i ukupan utisak su jedno, a realan odnos snaga dva tima nešto sasvim drugo. Crvena zvezda nema mnogo aduta na svojoj strani, ali one koji poseduje mogu da budu izuzetno značajni u ovoj utakmici. Tu se pre svega misli na stadion "Rajko Mitić", koji su sa pobedom u džepu u poslednje dve evropske sezone napuštali samo Arsenal i Pari Sen Žermen. U tome nisu uspeli Florijana, Irtiš, Sparta Prag, Krasnodar, BATE Borisov, Keln, CSKA Moskva, Spartaks, Suduva, Spartak Trnava, Salcburg, Napoli, Liverpul, Helsinki, Kopenhagen, Jang Bojs i Olimpijakos. Među njima svakako ima timova koji su u najmanju ruku u rangu predstojećeg protivnika srpskog šampiona.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara