Fudbaleri Gambe Osake (©AFP)
Fudbaleri Gambe Osake (©AFP)

Azijska Liga šampiona: Gamba Osaka u potrazi za pobedom i prolaskom u nokaut fazu, Čonbuk bez opterećenja

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.07.21. | 13:58

Danas se igraju poslednje utakmice u Grupi H

Vreme je za svođenje računa u Grupi H Azijske Lige šampiona. Danas je u Taškentu na programu poslednje šesto kolo grupne faze najkvalitetnijeg klupskog nadmetanja na najvećem kontinentu, u sklopu kojeg takmičarski motiv ima samo Gamba Osaka. Japanski predstavnik danas odmerava snage sa Čonbukom, koji je već obezbedio prolaz u nokaut fazu (16.00).

Čonbuk može da igra iz zadovoljstva, jer je za protivnika na tabeli već nepristupačan, što znači da će puleni Kima Sang-Sika ponovo učestvovati u eliminacionim mečevima. Tim je odigrao grupnu fazu vrlo solidno, ali ne i savršeno, jer u pet kola nije uspeo da ostvari maksimalan učinak. Sprečila ga je upravo Gamba, koji je u prvom odmeravanju snaga uspela da nadomesti dva gola zaostatka i od 0:2 stigne do 2:2. Što se ostalog tiče, Zeleni nisu imali posebnih problema. Dva puta su deklasirali Tampines sa 9:0 i 4:0, odnosno Čiangraj - 2:1, 3:1.

Izabrane vesti

16.00: (3,05) Čonbuk (3,15) Gamba Osaka (2,30)

Sa druge strane, Gamba Osaka je drugoplasirana i još nije osigurala narednu fazu. Da bi tamo dospela neophodno je da danas pobedi, kako bi izvadila vizu kao jedna od tri najbolje drugoplasirane ekipe sa Istoka.

"Ovo je utakmica koju moramo da pobedimo. Ako to ne učinimo, sledi nam eliminisacija u grupnoj fazi, tako da moramo da pobedimo. U mečevima sa Čiangrajom stvorili smo mnogo šansi, ali nismo uspeli da ih realizujemi i remizirali smo. Međutim, osam golova koje smo postigli protiv Tampinesa podigli su naše samopouzdanje. Postoji rivalstvo između japanskih i korejskih klubova, tako da će biti težak meč i siguran sam da će biti agresivni i igrati čvrsto, tako da moramo da se pripremimo", rekao je strateg Gambe Cujeasu Mijamoto.

Jedan od timova koji se direktno takmiči sa Gambom za prolaz u nokaut rundu kao jedan od najboljih drugoplasiranih je hongkonški Kiči, koji je akumulirao 10 bodova u pet mečeva u Grupi J.

U preostalom okršaju Grupe H snage odmeravaju Tampines i Čiangraj, koji su bez šansi da se domognu plasmana u drugu fazu.

AZIJSKA LIGA ŠAMPIONA - 6. KOLO

Subota

16.00: (3,05) Čonbuk (3,15) Gamba Osaka (2,30)

16.00: (7,25) Tampines (4,40) Čiangraj (1,40)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Azijska liga šampionaČonbukGamba Osaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara