Darko Bjedov (desno) u dresu Rada (©Starsport)
Darko Bjedov (desno) u dresu Rada (©Starsport)

AZIJA: Srbi se bore za opstanak u Iranu, nastavlja se AFC kup

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.05.21. | 08:36

Pogledajte koji nas to značajni fudbalski događaji očekuju danas na najvećem kontinetnu...

Izabrane vesti

(Fudbal, AFC kup)

Uspeo je Al Muharak u 1. kolu drugog po kvalitetu klupskog turnira u Aziji da savlada domaćina Grupe B, Al Salt sa 1:0 i tako mu nanese prvi poraz u sezoni. Sada bahreinski predstavnik, koji je nedavno završenu sezonu okončao na 4. mestu, ima priliku da napravi veliki korak ka plasmanu dalje protiv verovatno najslabije ekipe u grupi. Palestinski Merkaz je na otvaranju lako izgubio od libanskog Al Ansara, sa 2:0. Al Muharak je neposredno pre početka turnira osvojio Kup Bahreina, a trijumf nad Al Saltom mu je bio četvrti na poslednjih pet mečeva.

AL KUVAJT – AL AMARI – 15.00

(Fudbal, AFC kup)

Ni Palestinci, ni Kuvajćani nisu otvorili takmičenje u AFC kupu onako kako su želeli. Al Kuvajt je u 1. kolu tri puta ispuštao vođstvo protiv Tišrena i na kraju odigrao 3:3, dok je Al Amari rutinski poražen od Al Fajsalija iz Amana. Jordancima je pomogao ran autogol Alija da dođu do prva tri boda. Kako se zbog pandemije koronavirusa u grupi igra samo po jedan meč, nema puno prostora za korekcije. Al Amari je izgubio četiri od poslednjih pet takmičarskih mečeva, pa ako ne podigne formu koliko ove nedelje, brzo će završiti učešće u AFC kupu.

ZOB AHAN – PERSEPOLIS – 17.00

(Fudbal, Iran 1)

Veoma su loše odigrali ove sezone fudbaleri Zob Ahana, za koji igraju naši Darko Bjedov i Ivan Marković. Ovaj četvorostruki osvajač Kupa Irana van svih očekivanja se sada bori za opstanak i tek je u prethodnih nekoliko nedelja pobegao sa pozicije na tabeli koja vodi u niži rang. Sada ima izuzetno težak posao, u goste mu dolazi Persepolis, trenutno drugoplasirani tim u ligi. On ima tri boda manje od lidera Sepahana, ali i odigranu utakmicu manje. Otkako je završio takmičenje u Ligi šampiona, gde je rutinski prošao u plej-of, Persepolis igra odlično i ne zna za poraz.

FULAD – TRAKTOR SAZI – 18.15

(Fudbal, Iran 1)

U Iranu se igra poslednja trećina prvenstva, pa se polako zahuhtava borba za mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Pošto su se Sepahan i Persepolis odvojili od ostatka lige i nedostižni su, gledaćemo tuču za preostalu, 3. poziciju. Fulad i Traktor su trenutno 6. i 8. na tabeli, ali imaju po tri, odnosno dve utakmice manje od direktnih konkurenata. Ako pobedi danas, Fulad će da priđe trećeplasiranom Gol Goharu na dva boda zaostatka, a Traktor trijumf vodi na -3. Na poslednja tri meča ovih timova nijednom nismo videli više od jednog gola.

AL HID – AL VAHDA – 19.05

(Fudbal, AFC kup)

Al Hid je sa stilom završio prvenstvo u Bahreinu, pobedom nad Busaitenom sa 3:2, pošto je prethodno gubio na poluvremenu sa 2:0. Ipak, ta tri boda su mu donela samo 5. mesto na tabeli. U 1. kolu AFC kupa je bio slobodan, jer je Al Nasr odustao od takmičenja. U Grupi A su tri ekipe, a rezultat sa meča aktuelnog prvaka Al Aheda i Al Vahde (0:0) idealan je za bahreinskog predstavnika. Sada mu četiri boda iz naredna dva meča garantuju prolaz dalje. Na tri od poslednja četiri susreta Al Hida i Al Vahde trijumfovao je tim iz Bahreina.

AL FAJSALI – TIŠREN – 19.05

(Fudbal, AFC kup)

Al Fajsali iz Amana je jedini tim u grupi C koji je zabeležio pobedu. Bio je bolji od Al Amarija sa rutinskih 2:0. Tišren je protiv Al Kuvajta (3:3) pokazao karakter, uspeo je da osvoji bod uprkos tome što je rival vodio tri puta na tom meču. Sirijci su tako uspeli da ostanu neporaženi na svom 12. od poslednjih 13 mečeva, ako računamo i domaće prvenstvo, gde su pre nekoliko nedelja overili titulu. Doduše, i Al Fajsali je dobar, od početka sezone je bez poraza. U prvenstvu je osvojio 11 od mogućih 15 bodova pre početka AFC kupa, koji se igra na njegovom stadionu.


tagovi

Iran 1AFC kupDarko BjedovIvan Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara