Igrači Persepolisa (©AFP)
Igrači Persepolisa (©AFP)

AZIJA: Prevrat i uzbudljiva završnica u Iranu, Kimčhon u najboljoj formi u Južnoj Koreji

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.05.24. | 09:22

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

KIMČHON - SEUL, 12.30

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Izabrane vesti

Kimčhon trenutno pokazuje najbolje rezultate u nacionalnom šampionatu Južne Koreje. Niz bez poraza kluba traje već 10 mečeva zaredom. Poslednji put nije slavio 4. aprila. Istovremeno, tim je pobedio samo jednom u poslednjih pet kola, a četiri meča su završena nerešeno. Kimčhon je trećeplasiran sa 26 bodova, samo jedan poen iza lidera. Glavni problem Seula je nedostatak stabilnosti. U 14 odigranih mečeva gosti su četiri puta pobedili, isto toliko puta remizirali i u šest navrata izgubili. Rezultati poslednjih gostovanja su impresivni. U poslednjih pet kola, Seul je pobedio tri puta, remizirao jednom i izgubio. Nalazi se na devetoj poziciji.

ESTEGLAL - GOL GOHAR, 18.30

(Fudbal, Iran 1)

Esteglal je gotovo čitave sezone vodio na tabeli prvenstva Irana, ali je u finišu kampanje napravio fudbalsko "samoubistvo". Odigrao je nerešeno u prethodnom kolu i skliznuo na drugo mesto, bod iza vodećeg Persepolisa, pred poslednje dve runde šampionata. Ekipa je neporažena na 25 prethodnih ligaških susreta. Sada je trijumf imperativ, a rival je osmoplasirani Gol Gohar. Gosti su bez pobede u prvenstvu na prethodnih osam duela.

ŠAMS AZAR - PERSEPOLIS, 18.30

(Fudbal, Iran 1)

Persepolis je napravio čudesan preokret u prethodnom kolu i stigao na čelo tabele šampionata Irana. Trenutno je prvi favorit za titulu jer ima bod više u odnosu na najvećeg rivala Esteglal, na dva kola pre kraja. Pošto je gubio sa 3:0 kod kuće na poluvremenu, Persepolis je u drugom delu savladao Esteglal Kuzestan sa 4:3, golom u šestom minutu nadoknade vrednim prvog mesta i verovatno titule. Danas Persepolis gostuje Šams Azaru, koji je doživeo samo jedan poraz u 12 prethodnih mečeva u ligi na domaćem terenu, a u poslednja tri je slavio. Nalazi se na petom mestu na tabeli.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara