Duel sa prvog meča Gamba Osake i Čijangraj Junajteda (©AFP)
Duel sa prvog meča Gamba Osake i Čijangraj Junajteda (©AFP)

AZIJA: Mečevi u Kambodži, Japanu i Južnoj Koreji kao zagrevanje za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.07.21. | 09:06

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kambodža 1)

Posle duže pauze ovog vikenda se nastavilo prvenstvo Kambodže. Danas je na programu samo jedna utakmica, duel Elektrisajt Kambodže i Azija Evro Junajteda. Reč je o dve ekipe koje nisu baš idealno otvorile sezonu i imaju identičan učinak od jedne pobede i tri poraza. Elektrisajt je lošiji na tabeli, 11, samo zbog gol-razlike 5:18. Ujedinjena Evro-Azija, kako bi glasio prevod imena kluba na srpski, postigla je devet golova, a primila ih 12. Na mečevima ova dva tima uvek je dolazilo 3+, odnosno tri pogotka su minimalac koji je viđen samo jednom. Najčešće gledamo pogotke u rasponu 5-7.

ŠIMICU – OITA, 11.00

(Fudbal, Japan 1)

Borba za opstanak u japanskoj Džej ligi. Oita je trenutno tek pretposlednja na tabeli, sa 13 bodova iz 19 kola. Šimicu je nešto bolji, trenutno je izvan zone ispadanja. Zauzima 14. poziciju sa 19 bodova, ali daleko od toga da je bezbedan. Pogotovo jer Gamba Osaka, predstavnik Japana u Ligi šampiona, koji je iza Šimicua, ima četiri odigrana meča manje. Računajući i duel sa Fukajamom (1:0) u Kupu Japana, Šimicu je bez poraza na poslednje tri utakmice. S druge strane, Oita je u poslednja tri kola osvojila samo bod. Poslednja dva susreta ova dva kluba pripala su Oiti, rezultatima 2:1 i 1:0.

BUČEON – BUSAN, 12.00

(Fudbal, Južna Koreja 2)

K-liga 2 je na pola prvenstva, polako se kristališe tabela. Jasno je da će pet-šest ekipa da se bori za plasman u elitni rang, a među njima je i doskorašnji prvoligaš Busan. On je trenutno peti na tabeli, sa sedam, bodova manje od lidera Gimčeona, ali ima i dve odigrane utakmice manje. Jednu od njih igra baš danas, protiv najslabijeg tima u ligi Bučeona. Oni su se ove godine sastali dva puta, oba duela su odigrali u maju. Prvo je Busan kao gost slavio sa 2:0, a zatim je na svom terenu izvukao samo 1:1. Iako slabo stoji na tabeli, Bučeon nije izgubio na poslednjih pet mečeva.

RAČABURI – POHANG, 12.00

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

U poslednje vreme se svaki dan igra Liga šamiona. Ni danas nije izuzetak, na programu su mečevi iz grupa G i H. Pohang je na dobrom putu da osigura barem drugu poziciju, koja vodi šest najboljih timova iz svih grupa u osminu finala, a ukoliko ne kiksne danas protiv Tajlanđana imaće priliku da u direktnom duelu preotme od Nagoje prvo mesto. Račaburi ima gol razliku 0:10 i nije osvojio nijedan bod iz prva četiri kola. To dovoljno govori o kvalitetu tima i njegovim šansama da iznenadi Južnokorejce.

NAGOJA – JOHOR, 16.00

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Ne trude se fudbaleri Nagoje da ponižavaju protivnike, ali bez problema su pobedili na svakoj od dosadašnje četiri utakmice u Ligi šampiona. Povedu, a onda spuste blok i mirno privedu utakmicu kraju. Tako su došli do 12 bodova i gol-razlike 11:0. Već je Nagoja obezbedila drugu poziciju, a ako pobedi Johor danas, sigurno će se naći i među šest najboljih drugoplasiranih timova iz svih grupa, a samim tim i u osmini finala. Ipak, važniji meč je očekuje u poslednjem kolu, kada će ponovo odmeriti snage sa jedinim konkurentnim timom u grupi, Pohangom.

GAMBA OSAKA – ČIJANGRAJ JUNAJTED, 18.00

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Definitivno Gamba Osaka igra loše ove sezone. Ne samo da joj slabo ide u Džej ligi, već se muči i u Ligi šampiona. Posle tri kola ima samo pet bodova, uopšte nije uspela da postavi autoritet nad objektivno slabijim rivalima. Tajlandski Čijangraj Junajted je u prošlom kolu uspeo čak i da joj otkine bod, odigrali su 1:1. Doduše, srećno po Tajlanđane, Bil je bio strelac u 94. minutu. Ipak, Japanci nisu dominirali na tom meču, daleko od toga. Videćemo hoće li sada uspeti da poprave utisak. Već je sada jasno da su male šanse da se drugoplasirani iz ove grupe domogne osmine finala, zato će da bude važno izboriti prvo mesto. U poslednjem kolu Gamba Osaka igra protiv lidera Đonbuka, koji joj beži dva poena.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara