Aleksandar Paločević (©Reuters)
Aleksandar Paločević (©Reuters)

AZIJA: Kupovi na Dalekom istoku, na terenu i Paločević

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.24. | 08:49

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

Meč 2. kola Kupa Japana koji će nam doneti i poslednjeg učesnika osmine finala. Sagan Tosu čeka svog rivala, to će biti ili trećeligaš Japan Soker ili drugoligaš Renofa Jamaguči. Japan Soker je u prvom kolu priredio veliko iznenađenje, kao gost je savladao Nagoju Grampus sa 1:0 i tako došao do ovog duela. Jamaguči je prvu prepreku, Kusatsu, preskočio posle jedanaesteraca. Prethodno je bilo 1:1. Jamaguči je svakako favorit, a lako bi moglo da se desi da ga sledeće sezone gledamo i u eliti. Trenutno je na petoj poziciji na tabeli posle nešto više od pola prvenstva, što je mesto koje vodi u baraž za promociju.


POHANG STILERS – SEUL, 12.00

(Fudbal, Kup Južne Koreje)

Srpski internacionalac Aleksandar Paločević poslednjih nedelja je pomalo nezasluženo izgubio mesto u startnoj postavi Seula. Na poslednjih pet prvenstvenih utakmica zabeležio je nekadašnji vezista Vojvodine tri asistencije iako nijednom nije proveo više od 20 minuta na terenu. Zato ni ne čude glasine da bi vrlo brzo mogao da napusti Koreju. Za sada, zna se samo da ga ove srede čeka četvrtfinale Kupa Južne Koreje, sa Seulom će gostovati svom bivšem timu Pohang Stilersima. U prvenstvu su posle 23 kola obe ekipe na pozicijama koje vode u plej-of, Pohang je treći sa 41 bodova (dva manje od lidera Gimčeona), dok je Seul šesti sa 30 poena. U oba njihova ovosezonska okršaja bilo je mnogo golova, u aprilu u Seulu Pohang je slavio sa 4:2, dok su krajem maja na terenu Stilersa odigrali 2:2.


ŠENDŽEN – ŠANGAJ ŠENHUA, 14.00

(Fudbal, Kup Kine)

U Kini se igra osmina finala nacionalnog kupa, a jedan od zanimljivijih duela je ovaj koji se igra u Sendženu. Biće to okršaj dva prvoligaša, pri čemu je Šenhua jedan od glavnih favorita za osvajanje trofeja. U prvenstvu Kine posle 19 kola Šenhua je druga na tabeli sa samo dva poena manje od gradskog rivala Šangaj Porta. Šendžen je 12. na tabeli, ima samo 18 osvojenih poena, ali to ne znači da će Šangaju da bude lako da dođe do pobede. Pogotovo u Šendženu. Sastala su se ova dva tima samo jednom ove sezone, krajem maja na ovom istom stadionu. Šenhua je uz dosta muke slavila sa 1:0 pogotkom švajcarskog napadača Kefasa Malelea.



tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara