Ranko Popović (©MN Press)
Ranko Popović (©MN Press)

AZIJA: Kašima pokazuje najbolju igru na svom terenu u Japanu, Ulsan preuzima čelo

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.24. | 09:14

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

KOBE - TOKUŠIMA, 11.30

(Fudbal, Emperor kup Japana)

Izabrane vesti

Kobe se bori da uđe u najbolja tri tima u nacionalnom šampionatu. Domaćini igraju dobro na svom terenu i veoma retko trpe neuspehe, posebno od timova kao što su njihovi nadolazeći protivnici, koji igraju u nižoj ligi. U poslednje tri međusobne utakmice koje su se odigrale 2021. godine, Kobe je pobedio, a da nije ni primio gol. Tokušima igra u drugoj najjačoj diviziji u Japanu i nije ni u prvih 10, pošto zauzima 12. mesto. Ovo očigledno ne uliva optimizam za predstojeći meč, jer će morati da igra sa klubom koji igra u Premijer diviziji i koji se takođe bori za najviša priznanja. Uz svo poštovanje gostiju, šanse za pozitivan rezultat u 3. rundi Emperor kupa su katastrofalno male.

KAŠIMA - FUDŽIJETA, 12.00

(Fudbal, Emperor kup Japana)

Kašima ove godine još nije izgubila kod kuće. Poslednji fijasko je bio krajem novembra prošle godine, tako da se može slobodno reći da je ekipa Ranka Popovića veliki favorit za prolaz u narednu rundu Emperor kupa. Kašima je na drugom mestu u Džej ligi, sa pet poena manje od lidera. Fudžijeta je pobedila u poslednja dva meča, ali su one bile nad timovima iz druge lige Japana, a predstojeći protivnik je na sasvim drugačijem nivou. Plus, protivnik pokazuje najbolju igru na svom terenu u celom Japanu.

ULSAN - KVANGDŽU, 12.30

(Fudbal, Južna Koreja 1)

Ulsan danas ima odličnu priliku da se vrati na prvo mesto u šampionatu Južne Koreje. Lider Kimčhon je već odigrao meč 22. kola i izgubio. Shodno tome, u slučaju pobede, Ulsan će voditi na tabeli sa dva boda prednosti u odnosu na svog konkurenta. U poslednja dva kola domaćini nisu uspeli da pobede – izgubili su od Pohang Stilersa sa 2:1 i odigralu su nerešeno sa Suvonom 1:1. Kvangdžu se bori za mesto u prvih šest i predstojećoj utakmici pristupa sa osme pozicije. Zaostatak za šestim mestom i Seulom je samo dva boda. U poslednjim mečevima Kvangžu nije bio stabilan. Tako je na svom terenu savladao Čedžu Junajted, posle čega je poražen u gostima od Gangvona.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara