Miodrag Ješić (©Starsport)
Miodrag Ješić (©Starsport)

AZIJA: Ješić pokorio Maldive i otišao, pa Mazija završava sezonu bez srpskog trenera

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.07.22. | 09:20

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Bangladeš 1)

Samo još luda teorija deli Svadinatu od ispadanja u drugi rang. Najslabiji tim u ligi je iz 20 mečeva osvojio samo devet bodova, a dva kola pre kraja šampionata ima šest poena manje od Muktidžode, koja je iznad crte. Uz to i znatno lošiju gol-razliku. Vezala je Svadinata tri poraza, a ako danas ne savlada Šejk Džamal i zvanično će postati drugoligaš. Domaćin se bori za treće mesto, ima isti broj bodova kao Saif Sporting Klub. Trenutno je četvrti samo zbog lošije gol-razlike. U aprilu je savladao Svadinatu sa 3:1.

MAZIJA – JUNAJTED VIKTORI, 13.00

(Fudbal, Maldivi 1)

Mazija je predvođena srpskim stručnjakom Miodragom Ješićem osvojila četvrtu titulu na Maldivima, treću uzastopnu. Iako se prvenstvo još nije završilo, Ješić se već oprostio od ekipe i prešao je u Al Šoalah, drugoligaša iz Saudijske Arabije. Za to vreme je Maziji preostalo da bez šefa stručnog štaba odigra još dva kola, mada ne mora da brine jer drugoplasirani Iglsi zaostaju nedostižnih osam bodova. Mazija je u seriji od sedam uzastopnih pobeda, od 19 utakmica trijumfovala je na 18. S druge strane, Junajted Viktori je na sredini tabele, peti, sa 26 bodova, čak 28 manje od novog-starog šampiona. U prvom duelu u sezoni Mazija je savladala Junajted Viktori sa 7:1. Ješiću je ovo bio osmi trofej u karijeri, prethodno je sa Partizanom osvojio duplu krunu, sa CSKA Sofijom titulu, sa Liteksom Kup Bugarske, a ima još i dva trofeja u Libanu i jednu titulu u Mjanmaru.

MELAKA JUNAJTED – PINANG, 15.00

(Fudbal, Malezija 1)

Posle 12 kola Penang je najlošiji tim u šampionatu Malezije. Osvojio je samo sedam bodova, pa je zasluženo zadužio fenjer. Na poslednje dve utakmice je izgubio, a danas gostuje osmoplasiranom Melaka Junajtedu, koji ne zna za poraz na poslednja tri meča (dva remija i jedna pobeda). Razlika među njima je svega šest poena. Oni su se sastali već jednom ove godine, u martu, kada je bilo 1:1. Bio je to njihov peti uzastopni susret na kojem je došla igra GG. Melaka nije pobedila Penang na poslednjih osam duela, ima pet poraza.


tagovi

Miodrag JešićAzija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara