AZ doveo igrača od 2.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.09.19. | 18:36

Mladi Norvežanin do juna 2024. u Alkmaru

Sprema se AZ za gostovanje u Beogradu, sutra stiže holandska ekspedicija u Srbiju, odradiće i trening u večernjim satima na stadionu Partiizana, ali osim što u Alkmaru misle na grupnu fazu Lige Evrope, poklanjaju pažnju i budućnosti, pa su danas ozvaničili transfer Hakona Evjena.

Reč je o mladom reprezentativcu Norveške, ima samo 19 godina i ove sezone igra sjajno u tamošnjem prvenstvu, sa pozicije desnog krila već je dao deset golova i upisao četiri asistencije na 21 utakmici. Taj saldo ga je i preporučio čelnicima AZ-a, koji su Bodo Glimtu platili 2.500.000 evra i tako Evjena učinili najskupljim fudbalerom u istoriji kluba koji je minulog vikenda čelnu poziciju prepustio Moldeu.

Izabrane vesti

Naravno, pošto je letnji prelazni rok završen, Evjen neće biti u prilici da igra ove jeseni (samim tim ni protiv Partizana u četvrtak), odlučeno je da ostane u Norveškoj i pomogne aktuelnom timu u borbi za šampionski naslov, a da se u januaru definitivno preseli u Holandiju, pošto je potpisao ugovor do juna 2024.
Hakon je mlad i talentovan fudbaler, odlično je igrao za Bodo, njegov tim je iznad očekivanja trenutno na drugom mestu na tabeli, a on je njegov važan deo. Hteli smo ceo posao da završimo u minulom prelaznom roku, nije nam se dalo, Evjen će nam se priključiti na zimu, pred početak priprema za drugi deo sezone“, obrazložio je Maks Hjuberts, sportski direktor AZ-a.

Inače, u Alkmaru već igraju dvojica Norvežana: defanzivac Jonas Svenson i vezista Fredrik Midtsjo.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara