Autoput Visente Kalderon (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 13.11.19. | 21:26

Za fudbalske nostalgičare tužan prizor

Jeste lepa Vanda Metropolitano, sva onako napirlitana, u skladu sa svetskim trendovima i možda čak i sličnim stadionima u Minhenu, Londonu ili gde god su već digli novu fudbalsku katedralu. U svakoj od njih lokali, hoteli, butici… I neka. Valja i zaraditi kad su već cene igrača otišle dođavola. Ali ima nešto i u tim starim fudbalskim bogomoljama. San Siru recimo. Ili još ranije Olimpijskom stadionu u Minhenu. Ili Old Trafordu koji i dalje odoleva zubu vremena. Apsolutno samo svoji. Ni nalik nijednom drugom. Takav je bio i “Visente Kalderon”.

A danas? Autoput tamo gde je nekad bio. Oznaka mu je M30. Baš ispred nekada glavne tribine Atletikovog kultnog stadiona. Neće ni onda da potraje. Madridska Marka je objavila snimak tek da pokaže apsurdan prizor. I to je progres valjda. Rušenje je počelo prošle nedelje, sve će biti završeno do kraja decembra. Džaba i apeli fudbalskih nostalgičara koji mole da tribina ostane bar kao simbol onoga što je nekad bila. Samo svoja. Sa autopotem koji je oduvek prolazio ispod glavne tribine.

Izabrane vesti

Autoput je sada pobedio. U petak počinje i rušenje glavne tribine. Sve skupa je do sada utrošeno oko 45.000.000 evra na stadion koji je bio Atletikov dom od 1966. do 2017. godine.

Tamo gde je nekad bio veličanstveni “Visente Kalderon” – asfalt.

(VIDEO: Marca.com)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara