Autogol po autogol i Bajer je obezbedio Ligu Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.11.19. | 20:47

Farmaceuti šokirali Moskvu i Lokomotivu - 0:2 (0:1)

Sreća je svakako bitan faktor fudbalske igre, ali teško da možemo pronaći srećniji tim u Ligi šampiona ove sezone od Bajera iz Leverkuzena. Bilo da završe u Ligi Evrope kao treći u grupi, ili nekim čudom na kraju kao drugi dočekaju proleće u elitnom takmičenju (ukoliko Atletiko iz Madrida kiksne u poslednje dve utakmice), fudbaleri iz Grada lekova mogu da se pohvale jedinstvenim dostignućem, da su zabeležili vredan rezultat, a da su dali samo dva gola u ovom takmičenju.

Naime, i na gostovanju u Moskvi protiv Lokomotive u trijumfu od 2:0, nastavio se neobični srećni niz za tim Petera Boša koji je poveo već u 11. minutu zahvaljujući autogolu protivnika. Ovoga puta protagonista je bio domaći vezista Žemaletdinov kojeg je lopta nesrećno pogodila posle pokušaja saigrača da je izbaci iz peterca, a ništa tu ne bi bilo čudno da ovo nije čak treći autogol koji su Bajerovi rivali postigli u grupnoj fazi.

Izabrane vesti

Dakle, od pet golova Farmaceuta ove sezone u Ligi šampiona čak tri su pala zahvaljujući protivničkom timu, a Kevinu Folandu večeras se pridružio defanzivac Sven Bender koji je u 54. minutu iskoristio pas Čarlsa Arangiza i postavio konačan rezultat. Zasluženo, na vreme su gosti postigli golove, a treba reći da ni domaći tim nije imao ni sreće večeras pošto im je (opravdano) zbog ofsajda poništen u osmom minutu dok je golman Bajera Hradecki s nekoliko vrsnih intervencija sačuvao mrežu i trijumf Leverkuzenu.

Ovom pobedom Bajer je poništio startni trijumf Lokomotive usred Nemačke od 2:1, pa je kolo pre kraja sa tri boda više i boljim međusobnim skorom obezbedio proleće u Ligi Evrope. Teoretski Farmaceuti su i dalje u igri za osminu finala Ligu šampiona, ali teško da će Atletiko, u slučaju neuspeha u Torinu večeras, propustiti šansu da u poslednjem kolu protiv Lokomotive pobedom overi drugo mesto. 

LIGA ŠAMPIONA - 5. kolo

GRUPA D
Lokomotiva - Leverkuzen 0:2 (0:1)
/Žemaletdinov 11. autogol, S. Bender 54/

21.00: (2,30) Juventus (3,10) Atletiko Madrid (3,35)

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara