Austrijanci overili EURO, imaće šta da ponude dogodine

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.11.19. | 22:49

Franko Foda napravio finu ekipicu...

Austrija slavi drugi uzastopni plasman na Evropski šampionat! Sigurnom partijom i pobedom protiv Severne Makedonije (2:1) četa nemačkog stručnjaka Franka Fode napravila je lep uspeh u grupi sa dominantnom Poljskom koja je večeras trijumfom u Izraelu (2:1) osigurala prvo mesto. Tako mečevi poslednjeg kola u grupi G neće imati nikakav značaj

Austrijanci su svoj uzlet započeli u prošlim kvalifikacijama za EURO, zabeležili sve pobede i samo jedan remi u grupi sa Rusima i Šveđanima, ali se u Francuskoj na završnom turniru nisu proslavili. Onda su zakazali i u kvalifikacijama za Mundijal (u grupi sa Srbijom), međutim kada se učinilo se da se vraćaju u društvo kome pripadaju već nekoliko decenija, još od kraja osamdesetih - a to je nekakav niži srednji stalež evropskog fudbala, Austrijanci su malo osvežili ekipu, Arnautoviću i Alabi kao najvećim zvezdama pridodato je malo sveže krivi i - eto formule za uspeh. 

Izabrane vesti

Sada, kada se baci pogled na taj tim, slobodno možemo da kažemo: imaće šta da nam ponude dogodine. Uz pomenutu dvojicu tu su bundesligaški provereni igrači poput Marcela Zabicera, Martina Hinteregera, Florijana Griliča i Štefana Lajnera, te nešto mlađih poput Konrada Lajmera, Valentina Lazara, Štefana Poša.

Utisak je da su sazreli da i da će pokazati mnogo više nego pre četiri godine.

Severna Makedonija večeras je nadigrana u potpunosti, što rezultat ne govori. Gosti su se tek u finišu malo razmahali i popravili utisak, postigavši i taj počasni pogodak.

Austrija je do tri ključna boda došla zahvaljujući pogocima defanzivaca - Davida Alabe i Štefana Lajnera. Doduše, Bajernov univerzalac danas je igrao kao levo krilo... On je u 7. minutu vešto utrčao posle pasa Lajnera, Makedonci su mislili da je ofsajd, čekali da ga arbitar dosudi, međutim Alaba je išao iz drugog plana, rutinski pokupio loptu i kasnije zaobišao golmana. 

Desni bek Menhengladbaha potvrdio je vrhunsku formu prvim golom u reprezentativnom dresu. Nakon velike gužve posle kornera Dragović je visoko skočio, lopta došla do Lajnera i on ju je ćušnuo u mrežu - 2:0. Igrali su se prvi minuti nastavka. Već tada slavlje na stadionu Erns Hapel moglo je da počne...

U drugom susretu ove grupe Poljska je imala taj luksuz da meč protiv Izraela započne u kombinovanom sastavu. Pre svega bez Roberta Levandovskog. Možda i najbolji napadač na svetu trenutno ušao je u drugom delu sa klupe, kada su Krihovijak i Pjontek već bili osigurali pobedu gostima. Izraelci su dva minuta pre kraja samo ublažili poraz. 

Kada su čuli za rezultat iz Beča domaći su znali da su izgubili sve šanse...

Partizanov vezista Bibras Natho, kao po običaju, opdigrao je svih 90 minuta za Izrael, sa sve kapitenskom trakom, oko ruke.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO - 9. KOLO

Subota

GRUPA C
Nemačka - Belorusija 4:0 (1:0)
/Ginter 41, Gorecka 49, Kros 55, 83/

Severna Irska - Holandija 0:0

GRUPA E

Azerbejdžan - Vels 0:2 (0:2)
/Mur 10, Vilson 34/

Hrvatska - Slovačka 3:1 (0:1)
/Vlašić 56, Petković 60, Perišić 75 - Boženik 32/

GRUPA G

Slovenija - Letonija 1:0 (0:0)
/Tarasovs 53. autogol/

Austrija - Severna Makedonija 2:1 (1:0)
/Alaba 7, Lajner 48 - Stojanovski 90+3/

Izrael - Poljska 1:2 (0:1)
/Dabur 88 - Krihovjak 4, Pjontek 64/

GRUPA I

Kipar - Škotska 1:2 (0:1)
/Efrem 47 - Kristi 12, Megin 53/

Rusija - Belgija 1:4 (0:3)
/Džikija 79 - T. Azar 19, E. Azar 33, 40, Lukaku 72/

San Marino - Kazahstan 1:3 (0:3)
/Bernardi 77 - Zajnutdinov 6, Sujumbajev 23, Šetkin 27/

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara