©Reuters
©Reuters

Au, kakvog igrača je Atletiko ispustio: Slovački bek tutnji kao gromovi nad Tatrama (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.09.24. | 20:58

Jorgandžijama ostaje da žale što se nisu isprsili za sjajnog Davida Hancka

Čitavog avgusta je Atletiko pregovarao sa Fajenorodom oko slovačkog defanzivca, ali na kraju nije želeo da se isprsi za Davida Hancka do kraja i ponudi svih 40.000.000 evra, koliko su sa Tiganja tražili. Uzimajući u obzir kako je 27-godišnjak odigrao za reprezentaciju Slovačke, čini se da će na Metropolitanu od večeras imati samo razlog više da se kaju, što nisu izvadili iz kase nekoliko miliona više i tako dobili igrača za narednih pet, šest godina, i to igrača koji podjednako dobro može da pokrije pozicije štopera (što igra u Fajenordu) i beka (u dresu državnog tima).

Slovačka je trijumfovala protiv Azerbejdžana 2:0 u utakmici drugog kola C divizije Lige nacija, a najupečatljiviji potez na utakmici načinio je upravo Hancko. Bivši igrač praške Sparte je u 26. minutu primio loptu pored leve aut linije, prvim korakom napravio džinovsku prednost u odnosu na primarnog čuvara, špartao do gola gostiju i servirao gol na tacni Davidu Strelecu. Sve je to ličilo na jednu blažu verziju onoga, što je Lionel Mesi učinio Hrvatskoj u polufinalu Svetskog prvenstva u Kataru. Kada Hancko krene u prodor - on tutnji kao gromovi nad Tatrama, kao što kažu stihovi slovačke himne.

Izabrane vesti

Zaslužila je Slovačka da igra letos četvrtfinale Evropskog prvenstva, vodila je protiv Engleske do 75 sekundi pre kraja utakmice, ali je onda Džud Belingem izvukao spektakularne makazice i izbavio Gordi Albion sa giljotine. Neće Slovaci prežaliti pomenuti meč osmine finala Evropskog prvenstva, ali moraju da nastave da rade dalje i pripremaju se za kvalifikacije za Mundijal 2026. Tamo ih nije bilo od Južne Afrike 2010. i sve snage će momci Frančeska Kalcone usmeriti na to da se za nešto manje od dve godine nađu u SAD-u, Kanadi i Meksiku.

A, ove jeseni pokušaće Slovaci da izbore promociju u B diviziju Lige nacije. Sada su golovima Ondreja Dude iz penala u 22. i Davida Streleca u 26. minutu rutinski savladali Azerbejdžan i tako se nadovezali na trijumf od pre tri dana protiv Estonije. Najveći ispit imaće u oktobru, kada će se sastati sa direktnim konkurentima Šveđanima.

C LIGA NACIJA - 2. kolo

Grupa 1

Slovačka - Azerbejdžan 2:0 (2:0)

/Duda pen 22, Strelec 26/

Švedska - Estonija 3:0

/Đekereš 30, 44, Isak 40/

Grupa 2

pon 18.00 Kipar - samozvano Kosovo

pon 20.45 Rumunija - Litvanija

Grupa 3

Luksemburg - Belorusija 0:1 (0:0)

/Gromiko 76/,

Bugarska - Severna Irska 1:0 (0:0)

/Despodov 40/

Grupa 4

18.00 Letonija - Farska Ostrva

20.45 Makedonija - Jermenija



tagovi

reprezantacija Slovačkereprezentacija AzerbejdžanaDavid HanckoAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara