Raul Belanova (AFP)
Raul Belanova (AFP)

Atomski zdesna! Atalanta plaća preko 20.000.000 evra za ultraofanzivnog beka

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.08.24. | 21:00

Italijanski reprezentativac na korak od prelaska u Bergamo

Dok čeka da joj u narednim danima na račun legne oko 100.000.000 evra od prodaja Tena Kopmajnersa, Ademole Lukmana i El Bilala Turea, Atalanta punom parom radi i na dovođenju pojačanja.

Lazar Samardžić je već ulovljen kao kapitalno pojačanje, a sledeći je Raul Belanova. Atalanta je danas započela ofanzivu u pregovorima oko desnog beka Torina i očekuje se da uskoro završi posao. Iako je Torino tražio garantovanih 25.000.000 evra, posao će biti zaključen za fiksnih 20.000.000 do 22.000.000 evra plus neke bonuse. Otprilike ono što su Bikovi tražili.

Izabrane vesti

Belanova je atomski bek ofanzivnih karakteristika koji se idealno uklapa u Gasperinijev sistem vertikalnog fudbala u kojem su bekovi od ključnog znaaja. Gasperinijev zaštitini znak je formacija sa trojicom štopera i ultrofanzivnim spoljnim igračima. Prethodnih godina su igru Atalante po bokovima nosili Konti, Spinacola, Hatebur, Gosens, Kastanj, Mele, Zapakosta, Baker… Nakon odlaska Hatebura, na desnom boku je Gasperini ostao samo sa Zapakostom i bilo je neophodno pojačanje.

Razmišljalo se o povratku Gosensa, kupovini Gertrude iz Fajenorda, angažmanu slobodnog Huana Kvadrada… I krenulo se po Brazilca Veslija iz Flamenga. Pregovori su dugo trajali, delovalo je da će biti zaključeni ponudom od 16.000.000 evra plus bonusi ali je Flamengo odoleo. Atalanta se odmah prebacila na pregovore sa Torinom oko Belanove koji je već bio u klubu, ali sada je to potpuno drugi igrač.

Belanova je dete Milana u kojem nikad nije dobio šasnu i sa seniorskim fudbalom je počeo u Bordou. Prva pozajmica iz Bordoa mu je bila upravo u Atalantu 2020. godine, ali je tada mladi Italijan upisao samo jedan meč kod Gasperinija. Nastavio je da se seli po pozajmicama u Peskari i Kaljariju koji ga je otkupio i odmah pozajmio Interu. Odigrao je pretprošle sezone za Nerazure dvadesetak utakmica, ali ga nisu otkupili. Torino jeste i prošlog leta je platio 7.000.000 evra za Belanovu. Bio je jedan od najboljih igrača Bikova prošle sezone, postao reprezentativac Italije i sada kao veliko pojačanje ide put Bergama.

Toro je već bio spreman za ovako nešto i odmah je kontaktirao FajenoRd sa namerom da dovede Markusa Pedersena kao zamenu.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024Raul Belanova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara