Antoan Grizman (©Reuters)
Antoan Grizman (©Reuters)

Atletikove strele u srce Đirone, teško će Katalonci ponoviti prošlu sezonu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.08.24. | 23:40

Sjajni golovi Grizmana i Ljorentea; Galager debitovao za Madriđane, Miovski za goste

Veliku stvar uradila je Đirona prošle sezone osvojivši treće mesto u Primeri; prvi put će igrati Ligu šampiona, međutim, teško da će uspeti da ponovi sjajne rezultate. U prva dva kola Katalonci su osvojili samo jedan bod, protiv Betisa u gostima (1:1). Večeras su na Metropolitanu poraženi od Atletiko Madrida sa 0:3. Bez previše šansi da unesu neizvesnost po pitanju pobednika.

Sjajanim udarcem iz slobodnjaka Antoan Grizman je u 39. minutu doneo prednost Kolčonerosima, da bi je Markos Ljorente duplirao u 48, a tačku je u poslednjim trenucima utakmice stavio Koke. Na prvu gol-šansu gosti su čekali sve do 65. minuta kada je Brajan Hil šutirao sa 15 metara preko gola, a nekoliko minuta kasnije debitant u dresu Đirone, Makedonac Bojan Miovski, prvi put večeras je naterao Jana Oblaka na ozbiljniju intervenciju. I to bi, otprilike, bilo sve vredno pomena što je Đirona učinila pred Atletikovim golom.

Izabrane vesti

Biće sigurno simpatično gledati Mićelovu ekipu kako se nosi sa najboljima u Evropi, ali treba imati u vidu da ovo nije isti tim od pre nekoliko meseci, pa samim tim i ne postavljati visoka očekivanja. Pritom se i novajlije još uigravaju, a nakon večerašnje utakmice iskusni Pau Lopez bi možda mogao da dobije šansu neđu stativama posle ne baš dobrog izdanja Paula Gazanige.

Jesu šutevi Grizmana i Ljorentea bili projektilski, ali utisak je i da Argentinac nije bio najbolje postavljen u tim situacijama. Mora se istaći i da su mu kod druge kapitulacije posao otežali saigrači koji su se previše povlačili pod naletom Markosa Ljorentea, koji je vukao loptu od svoje polovine pre nego što je sa nekih 18 metara svom snagom opalio po njoj.

Što se tiče Grizmanovog pogotka, Francuz je potvrdio da je "kralj slobodnjaka" u Atletiko Madridu. Od poslednjih 10 golova koje je Atletiko dao direktno iz slobodnog udarca, devet su delo Antoana Grizmana.

Ima razloga da bude zadovoljan Dijego Simeone prvom pobedom svog tima u novoj sezoni, nakon 2:2 sa Viljarealom u gostima. Uspeli su njegovi igrači da iskoriste inicijativu i golovima u finišu prvog i na otvaranju drugog poluvremena potpuno demorališu rivala. Potom su umrtvili tempo, ali i u finišu ponovo dodali gas, što im je donelo treći gol.

Utakmicu je obeležio i debi Konora Kalagera, kog je publika dočekala ovacijama. Nije doskorašnji centralni vezista Čelsija plaćen 42.000.000 evra imao neke poteze za prepričavanje, ali je dobro odradio svoj posao i zajedno sa Kokeom kontrolisao sredinu terena.

PRIMERA – 2. KOLO

Petak

Selta - Valensija 3:1 (2:1)

/Mingeza 23, Aspas 28, Beltran 60 - Lopes 14/

Sevilja – Viljareal 1:2 (1:1)

/Lukebakio 45+6 – Dandžuma 2, Perez 90+5/

Subota

Osasuna - Majorka 1:0 (0:0)

/Garsija Santos 55/

Barselona - Atletik Bilbao 2:1

/Jamal 24, Levandovski 75 - Sanset 42/

Hetafe - Rajo Valjekano 0:0

Espanjol - Real Sosijedad 0:1 (0:0)

/Kubo 80/

Nedelja

Real Madrid - Valjadolid 3:0 (0:0)

/Valverde 50, Braim Dijaz 88, Endrik 90+6/

Leganes - Las Palmas 2:1 (0:0)

/Huan Krus 71, Frankesa 85 - Sandro Ramires 90+3/

Alaves - Betis 0:0

Atletiko Madrid - Đirona 3:0 (1:0)

/Grizman 39, Ljorente 48, Koke 90+4/



tagovi

PrimeraAtletiko MadridĐirona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara