Hulijan Alvares (Reuters)
Hulijan Alvares (Reuters)

Atletikova bomba za napad na titulu: Hulijan Alvares stiže u Madrid za 95.000.000!

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.08.24. | 10:38

Čolo Simeone stvara moćan tim na Metropolitanu

Veliki se planovi koju na Metropolitanu, planovi o osvajanju titule što se čeka tri godine! Stoga je jasno da nije tema Real, već Atletiko Madrid koji svakim narednim potezom na fudbalskoj pijaci pokazuje jasnu nameru da u dolazećoj sezoni porazi Kraljevski klub, ostavi iza sebe i Barselonu, te postane vladar Španije. Zato Jorgandžije ovog leta pojačavaju sve linije tima, a Simeoneova bomba za napad na titulu biće Hulijan Alvares!

Prvo je dobro obavešteni argentinski novinar Sezar Luis Merlo javio da je Atletiko Madrid poslao Mančester Sitiju ponudu od 75.000.000 +15.000.000 evra, a zatim Dejvid Ornštajn sa Atletika objavio da su Građani pristali na ponudu sa Pirineja uz malu izmenu da će ukupno obeštećenje sa bonusima iznositi 95.000.000 evra. Svakako, kada ugovori budu ispotpisivani, biće to ubedljivo najveća prodaja u istoriji Sitija budući da je trenutno rekorder Rahim Sterling sa 56.200.000 evra.

Izabrane vesti

Ostaje da Alvares pristane na Atletikove uslove, a iako se još ne zna visina godišnje plate, petogodišnji ugovor predočen Argentincu i njegovom agentu Idalgu podrazumeva i 100 odsto prava od marketinga.

Pričao je nedavno popularni Pauk o svom nezadovoljstvu minutažom na Etihadu, javno poručio da će sačekati kraj Olimpijskih igara da razmisli i donese odluku i momentalno naišao na odgovor Pepa Gvardiole da razmisli i obavesti klub o svojim planovima. Ali Siti ima jasnu politiku da ne koči odlazak igrača koji nisu zadovoljni, a kako je Atletiko ponudio ogroman novac, Građani nisu imali dilemu.

U Sitiju drugi špic, na Metropolitanu će biti ne samo prva napadačka opcija, već centar Atletikovog projekta - to je Dijego Simeone predočio mladom Argentincu koji je trenutno na Olimpijskim igrama sa reprezentacijom Argentine. A kakve poteze vuku Rohiblankosi ovog leta, deluje da odavno nisu bili ambiciozniji. Prvo je stigao štoper Španije, novopečenog prvaka Evrope iz Real Sosijedada Robin Le Norman (34.500.000 evra), potom i drugi strelac Primere iz prošle sezone, Aleksander Serlot iz Viljareala (32.000.000 evra). Na pragu potpisa sa Jorgandžijama je i Čelsijev vezista Konor Galaher koji bi danas trebalo da poleti iz Londona u prestonicu Španije i kompletira transfer vredan 40.000.000 evra. Ali jasno je ko će prodati najviše crveno-belih dresova i od koga će se očekivati najveći uticaj na igru i najpompeznije brojke.

Praktično u svakom drugom klubu na planeti Alvarez bi imao garantovano mesto u startnoj postavi, osim tamo gde je proveo poslednje dve i po godine. Jer kako zakucati Erlinga Halanda na klupu? Pokušavao je Gvardiola povremeno da igra i sa obojicom, gurao Hulijana iza Norvežanina (dok je De Brujne bio povređen) ali to nije bilo dugoročno rešenje.

Alvares je u Evropu došao iz River Plejta. Siti ga je januara 2022. godine platio 17.000.000 evra, ostavio do leta na pozajmici u Argentini, a zbog senzacionalnih partija za River, povukao na Ostrvo i pre planiranog roka. Stoga je Hulijan odigrao dve cele sezone za Siti, upisao 103 nastupa 36 golova i 18 asistencija. U minuloj sezoni autorizovao je 54 pojavljivanja na terenu uz 19 pogodaka i 13 asistencija, ali je, iz njegove vizure, prečesto bio rezervista.

U Sitiju je bio samo jedan od šrafova savršene mašinerije. U Atletiku bi trebalo da pokaže ima li kapacitete da bude lider.


tagovi

Mančester SitiAtletiko MadridHulijan AlvarezLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara