Saul Njiges (©Sevilla)
Saul Njiges (©Sevilla)

Atletiko se otarasio najvećeg balasta: Nije trebalo ovako da bude...

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.07.24. | 21:03

Strmoglavi pad Saula i najzad ispunjena želja ljudi u Madridu – otišao je sa Metropolitana. Možda i trajno, jer Sevilja se pita oko dužine pozajmice

Rastegni, otegni, produži – samo da se izigraju pravila. Da se prevari sistem i da UEFA ne sedi za vratom. Mnogi klubovi se vode tom politikom, potpisuju zgovore na sedam, osam i više godina. Uradio je to i Atletiko, još davne 2016. godine, ali pobude nisu bile takve. Dao je Saulu Njigesu devetogodišnji, vezao ga je i bili su u madridskom klubu uvereni da će ga jednoga dana pošteno naplatiti, da će opelješiti malobrojne koji su finansijski moćniji. Grdno su se prevarili…

Nekada je bio među najtraženijim igračima Evrope, strahovit pritisak je vršio Mančester junajted, gledali su ka Saulu Njigesu i Bajern, Barselona… Sve je puklo kao mehur od sapunice. Od pomame i najdužeg ugovora do toga da u Atletiku na njega gledaju kao na balast. Danas su ga se otarasili, poslali na pozajmicu u Sevilju. Možda i trajnu.

Izabrane vesti

Saul Njiges je vremenom postao ozbiljan teret za Atletiko. Em nije u ljubavi sa Čolom Simeoneom, em ne igra, em ima astronomsku platu. Iznosi čak 15.000.000 bruto! Postao je opterećenje, iz prelaznog roka u prelazni rok su gledali kako da pronađu izlaz iz te situacije. Najzad su na Metropolitanu u tome i uspeli.

Stavio je paraf na ugovor sa andaluškim klubom. Jeste pozajmica na godinu dana, ali postoji i ‘kvaka’. Saul Njiges se te davne 2017. godine obavezao na devetogodišnju saradnju, dakle do 2026. godine. Ipak, možda se uopšte više ne vrati u Madrid, jer postoji opcija pozajmice na još godinu dana.

Izboksovala je Sevilja godinu plus godinu. Ona se pita, aktivacija druge godine pozajmice je unilateralna. Sve će zavisiti od toga kako će španski vezista igrati na Ramon Sančes Pishuanu. A, imaju velika očekivanja od njega, predstavili su ga preradom serije. Originalni naziv glasi: Bolje pozovite Sola. U Seviljinom slučaju: Bolje pozovite Saula!

Vratio se momak iz Elčea na jug Španije, približio Sredozemlju. Posle 16 godina, sva je prilika, priča sa Ateltikom je gotova. Trajala je još otkako je kao dečak od 13 godina stigao iz Real Madrida. I niko na Kalderonu i kasnije Metropolitanu nije očekivao da će se priča ovako završiti. Svojevremeno je bio najbolji strelac Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine, dobio je poziv Đulena Lopetegija da debituje za seniorski tim Španije, igrao na visokom nivou, zaludeo eevropske velikane…

Kada je potpisao čuveni ugovor sa Atletikom, bilo je priče da je Žorž Mendeš tražio da bude ubačena klauzula od 100.000.000 evra. Nikada nije aktivirana, a Saul Njiges je moguće otišao na pozajmicu sa koje se neće vratiti. Sve skupa što je madridski klub zaradio od njega biće onih 5.000.000 evra za pozajmicu od Čelsija.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Atletiko MadridSeviljaSaul Njigez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara