©Reuters
©Reuters

Atletiko sabotira Sitijeve poslove, mami Olma ulogom zaštitnog znaka kluba

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.07.24. | 11:55

Jorgandžije iznenada isplivale kao prvi favoriti za potpis jednog od najboljih igrača nedavno završenog Evropskog prvenstva

Sitno se odbrojavaju dani do isteka otkupne klauzule Danija Olma u iznosu od 60.000.000 evra, a kako je vezista Lajpciga odigrao spektakularan kontinentalni turnir potpuno je razumljivo interesovanje velikog broja platežno moćnih klubova. Mančester Siti je danima figurirao kao izvesno naredno odredište u karijeri domišljatog Španca, a činilo se da će uprava Građana s pola snage ispuniti najveću želju Pepu Gvardioli. Koliko god da je platežno moćan, ne može Siti baš do svih koje želi, a sada bi neuspeh mogao da doživi zbog mešanja madridskog Atletika.

Kolčonjerosi se ozbiljno spremaju da uzdrmaju transfer pijacu, a posle interesovanja za Hulijana Alvaresa, spremni su da aktiviraju bombu i pokupe jednog od nekoliko najtraženijih igrača u Evropi. Karta na koju Atletiko igra potpuno je jasna, Madriđani su spremni da učine Danija Olma zaštitnim znakom kluba za narednih šest, sedam godina i karikom oko koje će bazirati čitavu igru. Na Olmu je praktično ostalo da izabere: želi li da bude jedan od šrafova u mašineriji kakav je Mančester Siti i dođe do najsvetlije moguće perspektive za osvajanje trofeja, ili će jači biti izazov da se vrati u domovinu i ode u klub gde će imati potpuno odrešene ruke da komanduje igrom i postane istinski trejdmark velikana kakav je Atletiko.

Izabrane vesti

Istina je da bivšem igraču zagrebačkog Dinama otkupna klauzula ističe u subotu, ali to ne znači da je 20. jul ujedno i krajnji rok za realizaciju transfera, samo što će u tom slučaju cena 26-goidšnjaka porasti, a onda bi Lajcpig imao više prostora da izvoljeva pred udvaračima i traži veće obeštećenje. Pominjala se i Barselona prethodnih meseci, ali je Kataloncima pre Evropskog prvenstva bilo previše da izdvoje 60.000.000 evra za Olma. Veliko je pitanje da li Blaugrani aktuelna finansijska situacija u klubu dozvoljava da bude konkurentna u trci za tako skupocenog igrača, a u Atletiku su baš rešeni da Olma učine princem stadiona Metrpolitano.

Mediji u Nemačkoj navode da Atletiku ide u prilog i činjenica da se Kevin De brujne premišlja oko potencijalnog odlaska u Aziju i time kupuje vreme Atletiku. Pep Gvardiola se navodno malo plaši kako bi tim izgledao sa obojicom glavnih kreativaca na terenu, gde bi teško bilo mesta istovremeno za obojicu.


tagovi

Mančester SitiDani OlmoAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara