Fudbaleri Atletiko Paranaensea (©AFP)
Fudbaleri Atletiko Paranaensea (©AFP)

Atletiko Paranaense grca u Brazileirau, popravni u Sudamerikani

Vreme čitanja: 3min | čet. 25.07.24. | 23:05

Posle 1:1 u Asunsionu, tim iz Kuritibe favorit na svom terenu protiv Sero Portenja koji nije u takmičarskom ritmu

Čak i pre prvog duela u Asunsionu koji je završen rezultatom 1:1, okršaj između Atletiko Paranaensea i Sero Portenja okarakterisan je kao jedan od najuzbudljivijih u baražu za plasman u osminu finala Kopa Sudamerikane. Upravo ova dva tima ponovo se sastaju noćas (02.30) na stadionu Arena da Baišada u Kuritibi kako bi odlučili ko će se plasirati u naredni krug takmičenja. Novi remi donosi odluku kroz penal završnicu, a pobednik će da ukrsti koplja sa argentinskim Belgranom.

Brazilski predstavnik će pokušati da ostane konkurentan u ovom takmičenju koje bi ujedno moglo da bude spas u godini kada klub iz Kuritibe proslavlja stogodišnjicu od osnivanja. S druge strane, Sero prolazi kroz veoma statičan deo sezone i jedina zvanična utakmica u poslednjih više od mesec dana, bila im je upravo ona u Asunsionu protiv trenutnog rivala.

Izabrane vesti

Paragvajski tim zna da iznenadi, čak i kao posetilac. Atletiko Paranaense je jedan od najvećih klubova u ovom takmičenju. Furasao nije u dobroj formi. Prošlog vikenda, Atletiko Paranaense je odigrao utakmicu 18. kola brazilske Serije A, kade je u gostima poražen od RB Bragantina minimalnim rezultatom. Tim nije u najboljem izdanju ove sezone, a u nacionalnoj ligi su stvorili niz od tri poraza u poslednje četiri utakmice.

02.30:(1,58) Atletikio Paranaense (3,80) Sero Portenjo (6,50)

Sastav urugvajskog stručnjaka Martina Varinija, pokazala je nestabilnost, posebno u defanzivnoj fazi, gde je u dosadašnjih 17 kola, primila isto toliko golova. Atletiko je pobedio samo jednom u poslednjih pet utakmica na svom stadionu, kada su se suočili sa Ipirangom de Erešimom, iz treće divizije brazilskog šampionata. Meč je važio za treću rundu Kup Brazila i tim je uspeo da se plasira u osminu finala pobedom sa 3:0.

Ali Atletiko je imao nekoliko neuspeha igrajući pred domaćom publikom, kao na primer u grupnoj fazi Kopa Sudamerikane, kada je izgubio od Danubija i Amelijana, dva tima koja su bila veoma slaba sa tehničkog aspekta. Furasao je generalno veoma jak tim kod kuće, koji ima sintetički teren koji čini igru malo bržom, i više je naviknut na podlogu. I pored toga, ove godine nisu uspeli da budu u velikoj meri dominantni u nacionalnoj ligi.

Sero Portenjo nije u takmičarskom ritmu. Paragvajska liga je prekinuta usred takmičenja Kopa Amerike, a poslednja utakmica u oviru šampionata odigrana je 5. juna. Od tada, Sero je ima samo jednu prijateljsku utakmicu protiv škotskog Kilmarnoka i jednu zvaničnu prošlonedeljnu utakmicu protiv Atletika. Tom prilikom Miguel Benitez je doveo domaći tim u vođstvo golom u 33. minutu, ali je sredinom drugog dela igre Kristijan Alves postigao gol za izjednačenje, što je bio i krajnji rezultat meča. Uglavnom, nakon što je preuzeo vođstvo Sero je usvojio reaktivniju strategiju, Atletiko je komandovao na terenu i stvarao višebrojne napade, dostigavši čak 16 šuteva ka golu rivala.

02.30: (2,10) Olvejz Redi (3,40) LDU Kito (3,60)

Sero ulazi u ovaj meč pošto je ostao neporažen u prethodne četiri utakmice na gostovanjima. Ipak, mora se uzeti u obzir da su to sve bili mečevi u okviru domaćeg šampionata, u kojima je ekipa Manola Himeneza zabeležila sve četiri pobede. Vredi istaći činjenicu da je El Siklon u ovim nastupima uspeo da napravi razliku u svojoj odbrani, ostajući bez primljenog gola u tri navrata. Ukratko, igrajući kao gost, Sero je imao skoro savršenu igru u poslednjim mečevima.

KOPA SUDAMERIKANA – BARAŽ ZA OSMINU FINALA (REVANŠI)

Sreda

Rasing Montevideo – Uačipato 0:1 (0:1) – prvi meč: 4:3, penalima: 0:3

/Martinez 9/

Internasional – Rosario 1:1 (0:1), prvi meč: 1:2

/Alan Patrik 49 – Sandez 20/

Universidad Katolika - Libertad 1:1 (1:0) – prvi meč: 0:2

/Fahardo 6 - Kardozo 90+1/

Četvrtak

Boka Juniors - Independijente del Valje 1:0 (1:0) – prvi meč: 0:0

/Kavani 39/

Bragantino - Barselona Gvajakil 3:2 (1:2) – prvi meč: 1:1

/Borbas 22, Linkoln 46, Džon Džon 86 - Presijado 7, Ojola 44/

23.55: (1,62) Kujaba (3,60) Palestino (6,25) – prvi meč: 1:1

Petak

02.30: (2,10) Olvejz Redi (3,40) LDU Kito (3,60) – prvi meč: 0:3

02.30:(1,58) Atletikio Paranaense (3,80) Sero Portenjo (6,50) – prvi meč: 1:1

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Južna AmerikaAtletiko ParanenseSero PortenjoKopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara