Samu Omorodion (AFP)
Samu Omorodion (AFP)

Atletiko odbio 40.000.000 evra od Čelsija za napadača koji nije ni debitovao kod Čola

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.07.24. | 21:03

Možda će biti tajno oružje u novoj sezoni

Priprema se Atletiko za prodaju dugogodišnjeg napadača Alvara Morate, ali za prodaju napadača koji kod Čola Simeonea nema ni minut u prvom timu – ne želi ni da čuje!

Madriđani su danas odbili Čelsijevu ponudu za Samua Omorodiona vrednu 33.000.000 evra fiksno plus 7.000.000 kroz bonuse. Nedeljama je Čelsi pokušavao da se dokopa 20-godišnjeg napadača, povećavao ponude, izneo i više nego korektnu poslednju cenu, ali Atletikov odgovor je uvek bio isti.

Izabrane vesti

Igrač nije na prodaju!

Ko je Omorodion i zašto Atletiko ne želi da ga proda?

Rođen je u španskoj enklavi Melilja na severu Maroka od roditelja Nigerijaca koji su poput mnogih Afrikanaca uspeli da se nekako uguraju u ograđeno područje kako bi im se dete rodilo tamo i dobilo španske papire. Fudbalom je počeo da se bavi u Sevilji, dalje ga je put vodio u Granadu gde je igrama u B timu postao omladinski reprezentativac Španije.

Samo jedan meč u prvom timu Granade mu je bio da skrene zavrti mozak Dijegu Simeoneu. Prošlog leta na početku sezone. Baš protiv Atletika. Simeoneov tim je lako savladao Granadu 3:1, a jedini gol za poraženi tim je postigao upravo debitant Omorodion. Čolo se toliko zaljubio u njega da je odmah posle meča insistirao od kluba da potpišu ugovor. Sedam dana kasnije, Omordion je u transferu teškom 6.000.000 evra prešao iz Granade u Atletiko i automatski prosleđen na pozajmicu u Alaves. Tamo je dao osam golova na 34 meča, nagovestio ozbiljan potencijal i očigledno zaludeo i Čelsi.

Ipak, Čolo je stavio veto na sve priče o prodaji Omorodiona. Planira ga kao novo oružje Kolčonjerosa. Ne umesto Morate, već umesto Memfisa Depaja koji je ispraćen iz kluba jer Atletiko ima mnogo bolju zamenu.

Iako je Atletiku potreban novac od transfera ovog leta, iako je ovo najveća ponuda koja je stigla na adresu Madriđana, prodaja Omordiona nije opcija. Nadaju se da bi potrebni novac mogli da namaknu prodajama Feliksa ili Saula.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Samu Omorodion

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara