Robin Le Norman (Reuters)
Robin Le Norman (Reuters)

Atletiko kreće po komandanta odbrane, cena je 50.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 15:22

Madriđani su izabrali glavnu metu

Još jedna razočaravjuća sezona bez trofeja je iza madridskogn Atletika. I očigledno je vreme za velike promene. Naravno, jedina nepromenjiva stavr je status Dijega Simeonea.

Čolo ne odstupa od svoje fiolozofije i sa rekonstrukcijom tima će krenuti od odbrane. Stefan Savić je već napustio klub posle devet godina, a uskoro će za njim još barem dvojica štopera. Ugovori ističu Akselu Vitselu, Mariju Ermosu i Gabrijelu Paulisti. Sa Belgijancem se pregovora oko propdužetka dok će Španac i Brazilac imat slobodan put da izaberu novu sredinu. To znači da bi Kolčonjerosi ostali samo sa dvojicom štopera Himenezom i Vitselom. Plus Aspilikueta koji nije klasičan štoper ali može da odradi posao. Neophodan im je novi komandant odbrane i našli su ga.

Izabrane vesti

Atletiko će u narednim danima sve snage umeriti u pregovore oko Robina Le Normana. Rođeni Francuz je sa 20 godina kao anonimus došao iz Bresta u Real Sosijedad i tamo se afirmisao u prethodnih pet godina. Postao je jedan od najboljih štopera Primere i reprezentativac Španije na izričit zahtev selektora De la Fuentea. Nakon šest godina u Baskiji, čini se da je spreman za korak dalje. Po stilu igre i fazi karijere, podseća na Dijega Godina kada je dolazio iz Viljareala u Madrid. Već je dao zeleno svetlo za pregovore na nivou klubova i čeka rasplet.

Madriđane očekuju napori pregovori jer Real Sosijedad trenutno insistira na otkupnoj klauzuli od 50.000.000 evra. Međutim, klub iz prestonice veruje da će uspeti da snizi cenu. Spreman je da na početku pregovora ponudi 30.000.000 evra plus bonuse plus levog beka Havija Galana koji je zimus došao upravo iz Atletika na pozajmicu. I ostavio prilično solidan utisak. Cena mu je oko 10.000.000 evra tako da bi ukupna vrednost paketa mogla da odbrovolji klub iz San Sebastijana.


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Robin Le Norman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara