Dijego Alonso (©Reuters)
Dijego Alonso (©Reuters)

Atinski derbi Olimpijakosova prilika za osvetu posle šest neuspeha i smaknuće Alonsa

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.10.24. | 13:37

Meč se igra ove nedelje od 19.30 časova na stadionu Panatinaikosa

Vreme je za prvi večiti derbi grčkog fudbala u sezoni. Susret Panatinaikosa i Olimpijakosa na programu je ove nedelje od 19.30 časova na Olimpijskom stadionu, u poslednjem meču 7. kola grčke Superlige.

Ovaj derbi dva tim dočekuju u potpuno različitom raspoloženju. Olimpijakosu dolazi posle dve uzastopne pobede, prvenstvene nad Atromitosom (2:0) i u Ligi Evrope nad Bragom (3:0), pa je samopouzdanje na visokom nivou. S druge strane, Panatinaikos je izgubio od AEK Atine (0:2) i odigrao samo 1:1 sa Borcem u Banjaluci i pritisak na momke u zelenom dresu je sada ogroman.

Izabrane vesti

Ukoliko ne pobedi danas, velika je verovatnoća da će Dijego Alonso da se oprosti od posla u Grčkoj 21 mesec pre isteka ugovora. Urugvajac ne beleži baš najsrećnije rezultate u Atini, zabeležio je samo pet pobeda na prvih 13 mečeva, pa grčki mediji uveliko već spekulišu o imenu njegovog naslednika. Između ostalih, pominjao se i Vladimir Ivić.

Najveći minus su rezultati u prvenstvu. Samo dve pobede posle šest kola, osam bodova i slaba šesta pozicija. U Evropi su Filip Mladenović, Filip Đuričić, Nemanja Maksimović i drugovi bili malo bolji, iako ih je iz kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisao Ajaks, preko francuskog Lansa su se domogli Lige konferencije. Međutim, onda se dogodilo to gostovanje u Banjaluci i gol Đorđa Despotovića koji je upropastio jedinu pozitivnu stvar u sezoni zelenih.


19.30: (2,65) Panatinaikos (3,20) Olimpijakos (2,75)


Posle pretežno oblačnog leta i septembra, Alonsu je neophodno Miholjsko leto u oktobru kako bi sačuvao posao i popravio utisak. Kvalitet u igračkom kadru definitivno postoji (pored srpskih fudbalera tu su Andraž Šporar, Fakundo Pelistri, Tete, Daniel Mansini, Tin Jedvaj, Filip Maks…). Samo treba to posložiti dobro.

Olimpijakos bi se eventualnom pobedom u derbiju vratio na vrh tabele, pošto je AEK u subotu izgubio od Panetolikosa (0:1). To je samo motiv više za crveno-bele, ako im je uopšte i potreban pred duel sa najvećim rivalom.

Trener Hoze Luis Mendilibar ima jedan razlog za glavobolju, portugalski vezista Čikinjo je zaradio lakšu povredu, zbog koje neće konkurisati za današnji meč. Do sada je bio starter svih osam utakmica, pa će prvi put morati španski stručnjak da pravi strategiju bez njega.

Prošle sezone smo najveći atinski derbi gledali čak šest puta, četiri prvenstvena i dva u Kupu Grčke. Olimpijakos nije uspeo da trijumfuje nijednom, u prvenstvu je imao tri poraza i jedan remi, dok je u kupu posle dva remija Panatinaikos prošao dalje posle penala.

GRČKA 1 – 7. KOLO

Subota

Atromitos – Volos 1:2 (1:0)

/Džubitana 41 – Glavčić 66, Kosta 68/

Panetolikos – AEK Atina 1:0 (0:0)

/Luis 73/

Aris – PAS Lamija 2:0 (2:0)

/Moron 4, 43/

Nedelja

15.00: (2,65) Panseraikos (3,15) OFI Krit (2,80)

16.00: (2,40) Kalitea (3,30) Asteras (3,00)

19.30: (7,00) Levadijakos (4,10) PAOK (1,50)

19.30: (2,65) Panatinaikos (3,20) Olimpijakos (2,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Grčka 1OlimpijakosPanatinaikosDijego Alonso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara